TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğalgaz fiyatları bedava hale geldi: Artık fatura olmayıp vatandaşlar doğalgaza tek kuruş vermeyecek

Samsun içerisinde doğalgaz tamamıyla ücretsiz olacak. Bu haberle milyonlarca insan sevinecek. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 11:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Doğalgaz fiyatları bedava hale geldi: Artık fatura olmayıp vatandaşlar doğalgaza tek kuruş vermeyecek

Samsun Belediyesi tarafınca açıklanan haber, ekonomik sıkıntı yaşayan pek çok insana ulaştı. Düşük geliri bulunan hanelerin desteklenmesi konusunda önemli adım yapıldı. Kent sakinleri artık ücretsiz olarak doğalgaza edilebilecek. Bu proje temel amacı ailelerin yaşam ortamını iyileştirip hava kalitesini iyileştirecek.

doğalgaz

BEDAVAYA DOĞALGAZ VERİLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesinde alınan kararla ailelerine maddi yardım yapılacak ve onların çevre dostu enerji kaynağına erişim yapılacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaşamak için havanı koru politikasını izliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kirliliğin giderilmesi açısından Hava Kalite İyileştirme Projesi oluşturdu. Bu proje özellikle kömür tüketiminden kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi açısından kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi açısından düşük geliri bulunan haneleri ücretsiz bir şekilde doğalgazla buluşturacak.

Doğalgazın ücretsiz olması kış aylarında hem aileleri maddi anlamda rahata erdirirken hem de Samsun ilinin hava kirliliğinin azalmasına da katkıda bulunacak. Bu durumda Samsun ilçesi vatandaşları hem sağlık açısından hem de maddi açıdan kazanacak. İşte hava kirliliğini önlemesinin detayları...

doğalgaz

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAVA KİRLİLİĞİNİN TEMİZLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını ağırlıklı bir şekilde hava kirliliğinin yüksek olduğu İlkadım ilçesine yoğunluk gösteriyor. Kömür yardımı almakta olan 91 haneye tesisat ve kombi yardımları gerçekleştiriyor. Bu şekilde katı yakıt kullanımını büyük oranda azaltıyor.

Ekipler seçilen bu evlerde tesisat işlemleri, kombi montajları ve abonelik işlemlerini gerçekleştirip iki ay içerisinde 81 hanenin temiz enerji kaynağına ulaşımını gerçekleştiriyor. Belediyelere bağlı bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Daire başkanlıl görevini yürütmekte olan Ali Tulumen, bu projenin tamamlanmış olması ile beraber 111 konut açısından katı yakıt kullanımlarının ortadan tamamen kalkacağını ve bu şekilde de karbon gaz emisyon oranlarının önemli miktarda azalmış olacağını belirtti. Doğalgaz kullanımlarına sahip olan aileler, kömür kullanım oranının azalması mutluluk ve memnuniyetini dile getiriyorlar. Aileler yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlayacak olan bu tedbir açısından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini bildirdiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.