TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ay taşı nedir? Ay taşı özellikleri nelerdir?

Doğal taşların, tarihin her döneminde sıkça kullanıldığı bilinir. Her biri farklı bir derde deva olmasıyla bilinen doğal taşlar arasından ay taşı nedir, ay taşı özellikleri nelerdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ay taşı nedir? Ay taşı özellikleri nelerdir?

Moonstone veya toprak ana taşı olarak da bilinen ay taşı, diğer doğal taşlarda olduğu gibi, kullananlara şifa dağıtıyor. En az diğer taşlar kadar kıymetli bulunan ve mücevher yapımında sıkça tercih edilen ay taşının, tarihte çoğunlukla Romalılar tarafından kullanıldığı biliniyor. Bakıldığında opak halde görünen ay taşı, ışığa tutulduğunda beyaz renkli yarı şeffaf bir görünüme kavuşuyor ve üzerinde turuncu ile mavi renklerinde yansımalar barındırıyor.

AY TAŞI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Labradorit ile aynı grupta yer alan ay taşı, 6/6,5 oranında bir sertliğe sahip olup orta sert taşlar grubunda yer alır ve bu sebeple hassas davranılması gereken taşlar arasında bulunur. Işığa tutulduğunda ay yüzeyine benzer yansımalar yaydığından adını buradan almıştır. Ay taşı aksesuar olarak kullanılabileceği gibi dekoratif amaçlı olarak da sıkça tercih edilir. Aksesuar olarak kullanıldığında yaydığı etkiyi artırmak amacıyla taşın tene temas etmesi önerilir. Kalp çakraları, alt karın ve güneş sinirağı için kullanılan ay taşı, duygusal dengeleyici bir özelliğe sahiptir. Çoğunlukla Amerika, Tanzanya, Brezilya, Sri Lanka, Madagaskar, Burma, Almanya, Hindistan, ve Meksika’da çıkarılmakta olan ay taşı, güneş taşı ile birlikte kullanımında sağladığı etki artar.

AY TAŞI FAYDALARI

Rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir.

Stres seviyelerini azaltırken kişiye özgüven sağlar.

Kişilerin tokluk hissine ulaşmasını sağlayarak kilo vermelerine yardımcı olur.

Regl sancılarını azaltıcı etkisi bulunurken aynı zamanda doğurganlığı da artırır.

Astrolojide dişil enerjiyi temsi eden ay taşı dişil enerjinin yükselmesine neden olur.

Nazar ve kötü enerjiyi uzaklaştırdığı için özellikle yıldızı düşük olan kişileri negatif enerjiden korumaya yardımcı olur.

AY TAŞI HANGİ BURÇ İLE UYUMLUDUR?

Ay taşının uyumlu olduğu burçlar arasında yengeç burcu, balık burcu ve ikizler burcu yer almaktadır.

GERÇEK AY TAŞI NASIL ANLAŞILIR?

Ay taşının sağladığı etkiler ancak taş gerçek ise açığa çıkar. Orijinal olmayan taşlardan herhangi bir etki göstermesi beklenemez. Ay taşının gerçekliği ise ışığa tutulduğunda anlaşılır. Işığa tutulduğunda renk değişimleri gözlenen taşlar gerçektir. Aksi halde değişim gözlenmeyen taşlar sahtedir.

AY TAŞI NASIL TEMİZLENİR?

Tüm doğal taşlarınızda uygulayabileceğiniz temizleme yöntemlerini ay taşınız için de uygulayabilirsiniz. Bu yöntemler arasında; adaçayı tütsüsünün dumanını kullanarak yapılan temizlik, 24 saat toprağa gömerek yapılan temizlik, akan bir su altında bekleterek yapılan temizlik ve dolunay ışığının altında bekleterek yapılan temizlik yer alıyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ritüellerin vazgeçilmezi; Tütsü ile ilgili merak edilenler…

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.