TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan Özdağ yorumu: Aydınlığa atılmış harç

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Zafer Partili Özdağ’ın 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na destek verme kararını değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu’ndan Özdağ yorumu: Aydınlığa atılmış harç

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye 14 Mayıs seçim virajının ardından 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için gün sayıyor. İlk turda Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın yarıştığı ilk turda hiçbir aday 50+1 yeterli oyu alamadığı için seçim 2. tura kalmıştı.

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ın yarışacağı 2. turda, ATA İttifakı’nın kimi destekleyeceği merak konusu olurken geçtiğimiz günlerde önce ittifakın dağıldığı ardından da destek vereceği adaydan cumhurbaşkanlığı ayrımcılığı ya da bakanlık isteyeceğini açıklayan Oğan’ın Erdoğan’a destek vereceğini açıklaması siyasette soğuk rüzgarlar estirmişti.

Öte yandan; ATA İttifakı bileşenlerinden olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise bir süredir devam eden temasların ardından bugün seçimde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Kararın ardından İLKSES’e konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, olumlu gelişmenin sandığa yansıyacağını söyledi.

DEĞİŞİM SONUCU SANDIKTAN ÇIKACAK

Değişime verilen destek yorumu yapan Aslanoğlu, “Sonuçta bu bir referandum. Referandumda da ya bir tarafa ya da diğer tarafa oy veriliyor. Kemal Bey’i destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Ülkenin aydınlığına bir harç atmış oluyorlar. Sandığa nasıl yansıyacağını Pazar günü hep birlikte göreceğiz. Bu bizim açımızdan olumlu bir gelişme. Vatandaş sandığa gidecek. 20 yıldır yaratılan bu düzenden memnunsa Recep Tayyip Erdoğan’a değilse Kemal Kılıçdaroğlu’na oyunu verecek. Değişim sonucu da sandıktan çıkacak” dedi.

TARİHE GEÇECEK

Oğan’ın Milliyetçilik ve Cumhur İttifakı’nda HÜDAPAR’ın olmasına ilişkin tepkilerinin ardından Erdoğan’ı destekleme kararını da eleştiren Aslanoğlu, “Sinan Oğan meselesi tarihe bir siyasi ikiyüzlülük meselesi olarak geçecek. Bundan 20-30 yıl sonra da siyasetçiler anlatılırken Sinan Oğan meselesi de anlatılacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.