TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da Ahilik Haftası kutlaması

Ankara Akyurt’ta 36. Ahilik Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 09:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Ankara’da Ahilik Haftası kutlaması

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından öğrenciler Ahilik Haftası hakkında şiirler okuyarak, hep birlikte Ahilik yemini edildi. Ankara Kulübü Akyurt Şubesi seymenleri ile Akyurt Belediyesi Mehteran Takımı da sahnedeki yerini alarak vatandaşlara güzel anlar yaşattı. Duaların okunmasının ardından Belediye Başkanı Hilal Ayık ile Kaymakam Mehmet Tunç, Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin açtığı standartlarda yapmış oldukları çalışmaları inceledi.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Etkinliğimizin amaçlarından birisi tabii ki bir araya gelmek, paylaşmak, o tencerenin başına geçmek, birbirimizle dayanışma içerisinde hareket etmek. Fakat her şeyden önce Ahilik kültürünün de altını çizmek. Bu bizim çok önemli değerlerimizden birisi, Anadolu’nun en önemli değerlerinden birisi diyebiliriz. Bugün baktığımızda iyi insan olmanın temelinde de, iyi bir esnaf olmanın temelinde de, tüccar olmanın temelinde de yine aynı değerler yatıyor. Aslında kısaca biz kendi maneviyatımıza dayalı değerlerimize sahip çıkarsak genel olarak hayatımızda pek çok konuyu da çözeriz diye düşünüyorum” dedi.

Başkan Ayık, meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Ahilik kültürünü yaşatacak olan gençlerimiz, meslek liseli gençlerimiz. Her birisi uzmanlaştıkları alanda en iyisi olmak için mücadele edecekler” diye konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Ankara semt pazarları

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.