TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir kimdir?

Murat Emir kimdir? Murat Emir mesleği. Murat Emir siyasi hayatına nasıl başladı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 11:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) öenmli isimlerinden biri olan Murat Emir kimdir? Murat Emir’in adlığı eğitim ve siyasi hayatına nasıl başladığı, siyasetle ilgilenen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Murat Emir kimdir?

31 Mart 1969 tarihinde Malatya’nın Hekimhan isimli ilçesinde dünyaya gelen Murat Emir, Ali Emir ve Şehriban Emir çiftinin evladıdır. Lise ve üniversite eğitimini başkent Ankara’da alan Murat Emir, Ankara İncirli Lisesi’nden 1985 yılında mezun oldu. Ardından hem Ankara’nın hem de Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi’ne başladı. Burada Tıp Fakültesi’ni bitiren Murat Emir, mezun olduğu 1992 yılında Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesi’nde göz hastalıkları alanında ihtisasını yaptı. 1996 yılında bu ihtisasını tamamladı. Yüksek lisansını Almanya’da bulunan Heidelberg Üniversitesi’nde Lazer Fiziği Bölümü’nde yaptı. Yüksek lisans eğitiminin ardından 2005 ve 2009 yılları arasında Murat Emir, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Murat Emir ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp Tarihi ve Etik üzerine doktora yaptı. Bu süreçte Dünya Göz Hastanesi’nde operatör doktor olarak çalışmaya başladı.

Murat Emir evli mi?

Murat Emir evli ve iki çocuk babasıdır.

Murat Emir mesleği nedir?

Siyasi hayatta aktif olarak görev almaya başlamadan önce Murat Emir, göz doktoru olarak çalışıyordu.

Murat Emir siyasi hayatına nasıl başladı?

Murat Emir, gençlik döneminden itibaren siyasetle iç içe bir hayat sürdü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları içerisinde yer alan ve faaliyetlerde bulunan Murat Emir, ilk olarak 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP’den Keçiören Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. O sene seçimi kazanamayan Murat Emir, 2015 yılının haziran ayında yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara 2. bölge milletvekili seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi. Bu tarihten sonra yapılan 2018 ve 2023 genel seçimlerinde de Ankara’dan milletvekili olmayı başardı. 25, 26 Temmuz 2020’de yapılan 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyesi seçilen Murat Emir ayrıca Anayasa Komisyonu üyesidir.

Murat Emir Twitter (X) hesabının adı ne?

Murat Emir, “muratemirchp” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.