TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Tüfekci kimdir?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere az bir süre kala İYİ Parti, 5 büyükşehir için belediye başkan adaylarını belirledi. Samsun'dan İmren Nilay Tüfekci aday gösterildi. Peki, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Tüfekci kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 10:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Tüfekci kimdir?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kalmasının ardından Merak Akşener başkanlığında bir araya gelerek İYİ Parti Genel İdare Kurulu Toplantısı düzenledi. Toplantının ardından İYİ Parti 5 Büyükşehir’de adaylarını açıkladı. İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci oldu. Peki İYİ Parti'nin Samsun adayı İmren Nilay Tüfekci kimdir, kaç yaşındadır?

İMREN NİLAY TÜFEKCİ KİMDİR?

İmren Nilay Tüfekci, 1986 yılında doğmuş olup, eğitim hayatına Bornova Anadolu Lisesi'nde başlamış ve lisans eğitimini tam burslu olarak İngilizce İşletme bölümünde derece ile tamamlamıştır. Lisans eğitimini Varşova'da geçirdiği bir yıl süren Erasmus Programı dahilinde gerçekleştirmiştir.

Bankacılık kariyerine 2011 yılında Management Trainee (Yönetici Yardımcısı) olarak başlayan Tüfekci, 5.5 yılın ardından Kurumsal Pazarlama departmanında yönetici pozisyonunda görev almıştır. 2015 yılı itibariyle kurucusu olduğu İmadal şirketler topluluğunda ticari hayatını yönetim kurulu başkanı olarak sürdürmektedir. İş hayatında Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Türkiye'de büyük konut ve ticari inşaat projelerini yönetmenin yanı sıra yazılım geliştirme ve yatırım danışmanlığı sektörlerinde de faaliyet göstermektedir.

2020 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Tüfekci, uzmanlık tezini "A.B.D SEÇİM SİSTEMİNDE PAC'lerin (Political Action Committees, Siyasi Hareket Komiteleri) ÇALIŞMA ŞEKLİ ve TÜRKİYE'NİN YENİ YÖNETİM SİSTEMİNE UYARLANABİLİRLİĞİ" üzerine yazarak bu alandaki bilgisini pekiştirmiştir.

Sivil toplum kuruluşlarına olan aktif katılımıyla dikkat çeken Tüfekci, 2019 yılı itibariyle yönetim kurulu üyesi olduğu TABA-AmCham (Türk Amerikan İş Adamları Derneği-Amerikan Ticaret Odası) Derneği'nde üye ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev almaktadır. Aynı zamanda Kagider, Dış Yönder ve UÇİD gibi sivil toplum kuruluşlarında da etkin rol oynamaktadır.

Evli olan İmren Nilay Tüfekci, 3 kız çocuğu annesidir.

İMREN NİLAY TÜFEKCİ KAÇ YAŞINDA?

6 Mart 1986 tarihinde İzmir'de doğan İmren Nilay Tüfekci, 2024 yılı itibariyle 38 yaşındadır.

İMREN NİLAY TÜFEKCİ NERELİ?

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Tüfekci, İzmir’de dünyaya gelmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.