TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alsancak’tan Avrupa’ya yeni rota

İzmir Alsancak Limanı’ndan Fransa’nın Sete Limanı’na hızlı ulaşım, yüksek kapasite olanağı tanıyacak, ülke ve İzmir ekonomisine katkı sağlayacak yeni hattın açılışı Alsancak Limanı’nda gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 13:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alsancak’tan Avrupa’ya yeni rota

NURETTİN BAKİ-AYSELİN UZUN

İzmir’den Sete’ye hızlı ulaşım yüksek kapasite olanağı tanıyacak ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni hattın açılışı Alsancak Limanı’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Zafer Aslan, DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars hoffmann ve çok sayıda gemici hazır bulundu. Böylece Alsancak Limanı’ndan Fransa’nın Sete Limanı’na ilk ve tek Ro-Ro hizmeti olma özelliğini taşıyan İzmir-Sete rotası ile DFDS, Türkiye ve Avrupa arasındaki güvenli ve hızlı taşımacılık çözümlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.  

2023 YILI BÜTÇEMİZ 70 MİLYON TL
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizcilik Genel Müdürü Zafer Arslan, denizcilik sektöründe yapılan düzenlemelerden bahsederek, “Bakanlık olarak denizcilik sektöründe birçok düzenleme hayata geçirdik. Bugün bunlardan biriyle alakalı güzel bir iş için toplandık. Düzenlemenin adı, kara yoluyla taşınan yüklerin deniz yoluyla aktarılmasına ilişkin yönetmelik. Bu yönetmelik kapsamında ülkemiz limanlarında yurtdışına sefer yapan Ro-Ro gemilerine destek veriyoruz. Bu kapsamda 2023 yılı için bütçemiz yaklaşık 70 milyon TL civarında. Aynı zamanda bu gemilerin limanlarımızdaki kılavuzluk ücretlerini de biz karşılıyoruz. Bu kapsamda bakanlığımıza başvuru yapıldı ve gemi bu desteği almaya hak kazandı. Düzenleme sayesinde karayolundaki trafiği ve sınır kapılarındaki yoğunluğu azaltacağız. Düzenlemenin ülkemize, denizcilerimize, ihracatçımıza hayırlı olsun” dedi. 

İLK GEMİ ANCAK SON OLMAYACAK
DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffman ise açıklamasında, “Bu hattı açabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda da Türkiye Cumhuriyeti’ne ve bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bize verdikleri destek çok kıymetli. Destek sayesinde hattın açılmasını sağlayabildik. Bizim için en önemli olan şey yatırımlarımızı Türkiye’de arttırmak. Buradan çıkan ilk gemi olabilir ancak son gemi olmayacaktır. İzmir bölgesinde yapacağımız sefer sayısını her geçen gün arttıracağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.