TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#alsancak

alsancak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, alsancak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hollywood olacak dendi harabe oldu Haber

Hollywood olacak dendi harabe oldu

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER- Filiz Akın, Hulusi Kentmen, Hülya Koçyiğit, Kadir İnanır, Kemal Sunal, Münir Özkul, Metin Oktay, Müjdat Gezen, Neşat Ertaş, Nubar Terziyan, Suat Taşer, Sezen Aksu, Tanju Okan, Türkân Şoray, Tarık Akan, Vasfi Rıza Zobu, Yılmaz Güney, Zeki Müren, Zuhal Olcay, Ahmet Mekin, Ali Poyrazoğlu, Attila İlhan, Ayhan Işık, Barış Manço, Bedia Muvahhit, Belgin Doruk, Cem Karaca, Cüneyt Arkın, Çetin Tekindor, Çolpan İlhan, Dilek Türker, Eşref Kolçak, Fatma Girik gibi Türkiye’nin birçok alanda efsaneleşmiş 33 ünlü kişinin isimlerinin yer aldığı Alsancak Sevgi Yolu’ndaki yıldızlar, başlarda Konak Belediyesi tarafından ‘İzmir’in Hollywood’u olacak’ gibi iddialı bir sloganla döşense de şimdilerde bakımsızlıktan harap olmuş durumda. Yaklaşık 3 yıl önce İZSU’nun yaptığı alt yapı iyileştirme çalışması esnasında yerinden sökülen ve sonrasında yerlerine eskisi gibi yerleştirilemeyen yıldızların, bazılarının üstündeki isimler tamamen silinmiş haldeyken bazılarının ise kırık dökük olduğu görüldü. 3 YIL ÖNCE YENİLENDİ Sevgi Yolu esnaflarından Esat Minaz, yıldızların isim yazan plakaları, belediyenin yenileme çalışmaları sürerken hurdacılar tarafından çalındığını, geri kalanların ise eski özenle yerlerine koyulmadığını iddia etti. Minaz, yıldızların bu hale nasıl geldiğini anlattığı açıklamasında “Belediye 3 yıl önce burayı İzmir’in simge caddelerinden biri yapacağız diyerek yenileme çalışmalarına başladı. Süs havuzları, stantlar gibi birçok şey yapıldı, caddenin taşları söküldü. Ancak bekledikleri gibi olmadı. Çünkü taşlarla beraber yıldızlar da söküldü ve bazıları o süreçte çalındı. Öte yandan yapılan yenileme çalışmalarında gereken hassasiyet gösterilmediği için yerler daha da kötü hale geldi” ifadelerini kullandı. YAPILAN YATIRIMLAR DA BOŞA GİTTİ Esat Minaz, Konak Belediyesi’nin Sevgi Yolu’nu şehrin yıldızı yapmak için çıktığı yolda, caddenin 33 yıldızlarını parçalarına ayırdığını bazılarının da ihmal sebebiyle çalınmasına yol açtığını belirterek, “Belediye 3 yıl önce burayı İzmir’in simge caddelerinden biri yapacağız diyerek alt yapı yenileme çalışmalarına başladı. Hatta Süs havuzları, stantlar gibi birçok dikkat çeken şey de yapıldı. Ancak bu çalışmalar sırasında caddenin taşları söküldü ve bu taşlar dikkatsizce kırıla döküle yerinden çıkarıldığı için çalışmalar bittiğinde ortaya çıkan sonuç Konak Belediyesi’nin bekledikleri gibi olmadı. Çünkü taşlarla beraber yıldızlar da söküldü ve simgeleşmiş yıldızlar bir daha eskisi gibi görünmedi. Hatta bazılarının isim yazan plakaları o süreçte çalındı. Öte yandan yapılan yenileme çalışmalarında gereken hassasiyet gösterilmediği için yapılan yatırımlar da boşa gitti” şeklinde konuştu.

TCG Anadolu'nun içeriden görüntüleri! Video Galeri

TCG Anadolu'nun içeriden görüntüleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Tuzla'da düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilen TCG Anadolu, sabahın erken saatlerinde İzmir Alsancak Limanı'na yanaştı. Basın turunda tanklar, zırhlı araçlar, zırhlı personel taşıyıcı gibi amfibi araçların yer aldığı ağır araç güvertesi, dört adet LCM mekanize çıkarma aracın bulunduğu havuz güvertesi ve aynı anda 6 helikopterin veya dikey iniş kalkış özelliğine sahip hava araçlarının konuşlanabileceği uçuş güvertesi ile zırhlı amfibi hücum aracı ve Altay tankı görüntülendi. Uçuş güvertesinde, Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızıl Elma ilgi çekti. TCG Anadolu, bugün saat 12.00-18.00 arası ziyaretçilere açık olacak. İzmir'de kaç gün bulunacağı henüz belli olmayan geminin, yarın ve diğer günler ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacağı bildirildi. İÇERİDE NELER VAR? Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) TCG Anadolu; 230 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip. Uçuş güvertesinin yer aldığı gemiye aynı anda 6 helikopter iniş ve kalkış yaparken, SİHA’lar da konuşlanabiliyor. Bin 200 askeri personelin bulunduğu TCG Anadolu’da, 30 yataklı hastane ve 2 ameliyathane yer alıyor. TCG Anadolu, amfibi harekat ve hava harekatı başta olmak üzere insani yardım ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanılabilecek. 27 bin 500 ton deplasmanı ile Türk donanmasının en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip gemide 11 güverte, 6 stoplu uçuş platformu, hangar, hafif ve ağır güvertelerine 4 mekanize çıkarma gemisi konuşlanabilecek havuz bulunuyor. Askeri gemi, ağır ve hafif araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), 15 römork ve 33 muhtelif araç taşıyabilme özelliğine sahip. TCG Anadolu, gemi yakıt ikmali yapmaksızın Türkiye’den Japonya’ya ya da Avusturalya’ya intikal edebiliyor. İHA

İzmir'de sokak ortasında öldüresiye şiddet! Haber

İzmir'de sokak ortasında öldüresiye şiddet!

İzmir'in Konak ilçesinde bir kişi, sokak ortasında eski sevgilisi olduğu iddia edilen kadını öldüresiye dövdü. Olay dün saat 23.30 sıralarında Alsancak semti Yüzbaşı İbrahim Bey Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.E. ile eski kız arkadaşı olduğu iddia edilen A.Ş. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine A.E., bir anda kız arkadaşını sokak ortasında darp etmeye başladı. Kadın aldığı darbelerin etkisiyle yere düşerken çığlıklarını duyan sokaktakiler A.E.'yi yakalayarak dövdü. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye gelirken, yaralanan kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kadını darbeden ve sokaktakiler tarafından müdahale edilen saldırgan ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. KADININ SURATINA TEKME ATTI Öte yandan meydana gelen şiddet anıyı ise çevredeki bir iş yerinin kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüde, A.E.'nin A.Ş. adlı kadına saldırdığı, yumruk ve tekme atarak darbettiği daha sonra da gürültüyü duyarak koşanların geldiğini görünce kaçtığı anlar yer aldı. Görüntüde saldırganın yerdeyken kadının suratına tekme attığı anlar da dikkat çekti. Gözaltına alınan A.E. sorgulanmak üzere polis merkezine götürülürken şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. İHA

Alsancak’tan Avrupa’ya yeni rota Haber

Alsancak’tan Avrupa’ya yeni rota

NURETTİN BAKİ-AYSELİN UZUN İzmir’den Sete’ye hızlı ulaşım yüksek kapasite olanağı tanıyacak ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni hattın açılışı Alsancak Limanı’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Zafer Aslan, DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars hoffmann ve çok sayıda gemici hazır bulundu. Böylece Alsancak Limanı’ndan Fransa’nın Sete Limanı’na ilk ve tek Ro-Ro hizmeti olma özelliğini taşıyan İzmir-Sete rotası ile DFDS, Türkiye ve Avrupa arasındaki güvenli ve hızlı taşımacılık çözümlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.   2023 YILI BÜTÇEMİZ 70 MİLYON TL Açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizcilik Genel Müdürü Zafer Arslan, denizcilik sektöründe yapılan düzenlemelerden bahsederek, “Bakanlık olarak denizcilik sektöründe birçok düzenleme hayata geçirdik. Bugün bunlardan biriyle alakalı güzel bir iş için toplandık. Düzenlemenin adı, kara yoluyla taşınan yüklerin deniz yoluyla aktarılmasına ilişkin yönetmelik. Bu yönetmelik kapsamında ülkemiz limanlarında yurtdışına sefer yapan Ro-Ro gemilerine destek veriyoruz. Bu kapsamda 2023 yılı için bütçemiz yaklaşık 70 milyon TL civarında. Aynı zamanda bu gemilerin limanlarımızdaki kılavuzluk ücretlerini de biz karşılıyoruz. Bu kapsamda bakanlığımıza başvuru yapıldı ve gemi bu desteği almaya hak kazandı. Düzenleme sayesinde karayolundaki trafiği ve sınır kapılarındaki yoğunluğu azaltacağız. Düzenlemenin ülkemize, denizcilerimize, ihracatçımıza hayırlı olsun” dedi.  İLK GEMİ ANCAK SON OLMAYACAK DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffman ise açıklamasında, “Bu hattı açabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda da Türkiye Cumhuriyeti’ne ve bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bize verdikleri destek çok kıymetli. Destek sayesinde hattın açılmasını sağlayabildik. Bizim için en önemli olan şey yatırımlarımızı Türkiye’de arttırmak. Buradan çıkan ilk gemi olabilir ancak son gemi olmayacaktır. İzmir bölgesinde yapacağımız sefer sayısını her geçen gün arttıracağız” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.