TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Adana Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş kimdir?

Ayyüce Türkeş kimdir? Ayyüce Türkeş’in hayatı. Ayyüce Türkeş aday mı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 17:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti Adana Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş kimdir?

Yaklaşmakta olan Türkiye yerel seçimleri öncesinde gözler, partilerin hangi isimleri aday olarak açıklayacaklarına çevrildi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkan adayları belirlenmeye başlandı. Bu kapsamda en fazla merak edilen şehirlerden biri de Adana oldu. İYİ Parti Adana Belediye başkan adayı Ayyüce Türkeş kimdir? Ayyüce Türkeş hayatı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Dr. Ayyüce Türkeş kimdir?

2 Ekim 1977 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Ayyüce Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucusu ve eski başbakan yardımcısı Alparslan Türkeş ile Seval Türkeş’in evladıdır. Ekonomist ve siyasetçi Ahmet Kutalmış Türkeş’in de kardeşi olan Ayyüce Türkeş, üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde aldı. Burada Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra İstanbul’a giden Ayyüce Türkeş, Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Doktora derecesini ise Marmara Üniversitesi’nde alan Ayyüce Türkeş, “Yabancı sermayeli bankaların enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin finansmanına etkisi ve uygulamalı bir yaklaşımı" başlıklı tezi ile 2010 yılında buradan da mezun oldu ve doktor unvanı kazandı. Ayyüce Türkeş 2011 yılında hayatını bilgisayar mühendisi olan Egemen Taş ile birleştirdi. Bu evliliğin ardından çift Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) taşındı. 2012 ve 2023 yılları arasında Amerika’da bulunan New York isimli şehirde iş hayatlarını sürdüren Ayyüce Türkeş ve Egemen Taş’ın, Selinay ve Alsu isminde iki kız çocukları bulunuyor. New York’ta bir siber güvenlik şirketinde ekonomiden sorumlu üst düzey yönetici olarak çalışan Ayyüce Türkeş, 2023 yılında Türkiye’ye geri döndüğünde ailesi ile birlikte Adana’nın Kozan isimli ilçesine yerleşti. Bu tarihten itibaren de siyasetle ilgilenmeye başladı.

Ayyüce Türkeş kaç yaşında?

1977 yılında dünyaya gelen Ayyüce Türkeş, 46 yaşındadır.

Ayyüce Türkeş annesi kimdir?

Ayyüce Türkeş’in annesinin adı Seval Türkeş’tir.

Ayyüce Türkeş mesleği nedir?

Ayyüce Türkeş, siyasetçidir.

Ayyüce Türkeş aday mı?

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Türkiye yerel seçimlerinde Ayyüce Türkeş İYİ Parti Adana Belediye Başkan adayı oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.