TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da köpek ölüsünün dahi olduğu çöp birikintileri pes dedirtti

Adana’da bilinçsiz vatandaşlar ile işletmelerin yol kenarlarına attığı çöpler adeta dağ oldu. Çöplerin bazılarının yakıldığı görülürken çöplerin arasında köpek ölüsü olması pes dedirtti

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Adana’da köpek ölüsünün dahi olduğu çöp birikintileri pes dedirtti

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi ve Yenidam Mahallelerinin hemen yanı başında bulunan geri dönüşüm tesisleri, işlerine yaramayan çöpleri yol kenarlarına atıyor. Adana Havalimanı’nın hemen yanı başında bulunan boş arazide istiflenen çöpleri gören bilinçsiz vatandaşlar da başta moloz olmak üzere birçok çöpü getirip bu alana atıyor.

ÇÖPLER DAĞ OLDU

Bilinçsiz işletmeler ve vatandaşların attığı çöpler yüzünden arazide çöp birikintileri oluşurken bazı kişilerinde alana gelip çöpleri yaktığı görüldü. Ayrıca çöplerin yola taşması nedeniyle çift şeritli yolda 2 aracın yan yana geçememesi dikkat çekti.

ÇÖPLER ARASINDA HAYVAN ÖLÜLERİ VAR

Çöplerin arasında fare ve kuş ölülerinin yanı sıra yol kenarında bir köpek ölüsünün olması halk sağlığı tehdidini bir kere daha gözler önüne serdi.

SULAMA KANALLARI DA ÇÖP YUVASI

Öte yandan boş arazideki çöp dağlarının haricinde mahalleden geçen DSİ’ye ait sulama kanallarının da çöplerle dolduğu görüldü. Ayrıca çöp dağları Adana Havalimanı'na inen uçakların iniş güzergahında olduğu için gelen turistlerin ilk gördüğü yer de çöp dağları oluyor.

“ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Mahallede oturan Mehmet Dişkıran isimli vatandaş, “Buraya çöp atamamaları lazım, çevre temizliği önemlidir. Geceleri gelip rastgele atıyorlar. Burada köpek leşi var, insan bile olabilir. Buradan geçerken kokudan çok rahatsız oluyoruz. Bu çöpler daha önce kenardaydı ama şu an yola kadar gelmiş. İki araba aynı anda geçemiyor moloz ve ağaç yola gelmiş” diye konuştu.

“FARELER EVLERE KADAR GELDİ”

Başka bir mahalle sakini Reşat Doğan ise mahalleyi çöpler nedeniyle farelerin bastığını söyledi. Doğan, “Biz bu olaydan bıktık usandık, yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bu molozlar nedeniyle kaza oluyor ve ateş yakıldığı zaman dumanlar mahalleyi kirletiyor. Belediye ekipleri gelip burada bir toparlama yapıyor ancak sabah yine aynı şekilde oluyor. Bu çöpler büyük ihtimal sanayiden geliyor. Çok fazla şikayet ettik hatta yabancı kanallara röportajda verdik ama çözüm olmadı. Büyüklerimizden çözüm noktasında destek bekliyoruz. Burada ne ararsan var. Köpek leşi var ve fareler evlere kadar geldi. Evin üzerinde 20 yakın fare gördüm tek nedeni de bu pislik” ifadelerini kullandı.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Adana'da elektrik kesintisi - 18 Ekim 2023 Çarşamba

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.