TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023’ün Oscar Ödülü alan filmleri

Dünya sinemasının en prestijli ödülleri arasında yer alan Oscar Ödülleri, 1929 yılından bu yana en iyileri seçiyor. İşte 2023 Oscar Ödülleri alan filmler…

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
2023’ün Oscar Ödülü alan filmleri

Oscar Ödülleri, sinema dünyasının en parlak yıldızlarını ve en etkileyici yapıtlarını gururla sunan bir platform olarak bilinir. Her yıl düzenlenen bu etkinlikte; yönetmenlerin, oyuncuların, senaristlerin ve teknik ekibin büyük emeklerinin karşılığını bulduğu anlara tanıklık ediliyor. Bu yıl, Kaliforniya’da yer alan Dolby Theatre’da gerçekleşen, sinema dünyasının başarılı isimleri ve filmlerinin seçildiği 2023 Oscar Ödülleri’nin sunuculuğunu Jimmy Kimmel üstlendi.

2023 Oscar Ödülü alan filmler

10- EVERYTHİNG EVERYWHERE ALL AT ONCE

Dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor. Evelyn, yıllar önce kocasıyla birlikte Çin'den Amerika'ya göç edip yeni bir hayata başlar. Aile hayatı ve işiyle sıradan bir yaşam süren Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur. Yaşayabileceği alternatif hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfeden Evelyn, bu süreçte evreni kurtaracak yegâne gücün kendisinde olduğunu öğrenir.

9- ALL QUİET ON THE WESTERN FRONT

1. Dünya Savaşı'nın son yıllarında geçen Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok filmi, arkadaşlarıyla birlikte Alman Ordusu'na yazıldıktan sonra savaşın gerçekleri karşısında kendini risk altında bulan ve kahraman olma umutları yerle bir olan Alman asker Paul Bäumer'in hayatını konu alıyor. Savaşın ilk günlerinde coşkuyla siperlerde yer alan Paul ve silah arkadaşları, savaş devam ettikçe kendilerini korku ve büyük bir çaresizliğin içinde bulur.

8- AVATAR: THE WAY OF WATER

The Way of Water, Pandora gezegeninde Na'vi halkına dahil olup Neytiri ile bir aile kuran Jake Sully'nin, tanıdık bir düşmanın yeniden gezegenlerine tehdit oluşturması sonrası Na'vi halkıyla birlikte verdiği mücadeleyi konu ediniyor.

7- THE BANSHEES OF INİSHERİN

Yönetmen Martin McDonagh ile Colin Farrell ve Brendan Gleeson'ın, kült film In Bruges sonrası yeniden bir araya geldikleri The Banshees of Inisherin, 1920'li yılların İrlanda'sında, küçük bir sahil kasabası olan Inisherin'de; Colm'un, ömür boyu dostu olan Pádraic ile arkadaşlığını bir anda bitirmesinin gerek iki ahbap gerekse kasaba halkı üzerindeki etkisini McDonagh'a has bir acı mizahla ele alıyor.

6- ELVİS

Film, müzik efsanesi Elvis Presley'nin hayatını, müziğinin gelişimini ve nasıl bir ikona dönüştüğünü anlatıyor.

Hikâye, Amerika’da gelişen kültürel manzara ve masumiyetin kaybolmaya başladığı zeminde, Presley’in şöhrete yükselişinden, benzeri görülmemiş bir yıldıza dönüştüğü 20 yılı aşkın sürede, Presley ve menajeri Albay Tom Parker'ın arasındaki karmaşık ilişkinin dinamiğini gözler önüne seriyor.

5- THE FABELMANS

Steven Spielberg'in kendi çocukluğundan izler taşıyan filmi The Fabelmans, II. Dünya Savaşı sonrasında, Arizona'da mütevazı bir ailede büyüyen Sammy Fabelman'ın, sinemanın büyüsüyle aile içerisinde yaşanan gelgitlerin üstesinden gelmeye çalışmasını konu ediniyor.

4- TÁR

Todd Field'ın uzun yıllar aradan sonra yönetmen koltuğuna dönüş yaptığı filmi TÁR, Alman senfoni orkestrasında şeflik yapan ilk kadın Lydia Tár'ın müzik dünyasındaki iktidarını giderek çatırdatacak olaylar silsilesini anlatıyor.

3- TOP GUN: MAVERİCK

1986 yapımı Top Gun'ın devam hikâyesi olan Top Gun: Maverick, usta pilot Maverick'in bu kez eğitmen olarak Top Gun'a geri dönüşü sonrası gelişen olayları anlatıyor.

Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçar. Kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitirken bulur. Belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalan Maverick, en büyük korkularıyla yüzleşmek ve büyük bir fedakârlık yapmasını gerektiren bir göreve gitmek zorunda kalır.

2- TRİANGLE OF SADNESS

Ruben Östlund'un Altın Palmiye ödüllü filmi Triangle of Sadness, bir grup zenginin yer aldığı özel bir gemi tatilinin, büyük bir kasırganın gemiyi vurması sonrası sosyal hiyerarşinin yeniden belirlendiği bir hayatta kalma mücadelesine evrilmesini Östlund'un alışılageldik kara mizah anlatı diliyle ele alıyor.

1-  WOMEN TALKİNG

Women Talking, kadınların tutsak gibi yaşadığı dindar bir koloniyi odağına alıyor. Kadınların dinlerine dair inancı ve umudu, kolonilerindeki erkekler tarafından uğradıkları cinsel saldırılar nedeniyle yıkılmaya başlayacaktır.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Netflix en iyi aksiyon filmleri

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.