TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023 Yılında Kasko Sigortası Yaptıracaklara Öneriler

null

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2023 Yılında Kasko Sigortası Yaptıracaklara Öneriler

Motorlu araçlar ulaşım konusunda hayatlarımızı önemli derecede kolaylaştırır. Ancak motorlu araç sahipleri kaza ve hırsızlık gibi talihsiz durumlarla karşılaşabilirler. Bu tür sorunların ortaya çıkarabileceği maddi kayıplara karşı aracınızı kasko sigortası ile sigortalatmak isteyebilirsiniz. Peki bu sigortayı yaptırırken hangi faktörler göz önünde bulundurulmalı? Poliçe kapsamı gibi konuların yanı sıra kasko ücretleri de kasko yaptırırken dikkat etmek gereken unsurlar arasında yer alır. Bu yazımızda 2023 yılında kasko yaptırırken aklınızda bulundurabileceğiniz bazı önerileri bulabilirsiniz.

Kasko Neleri Karşılar?

Eğer 2023 yılında aracınız için kasko yaptırmayı planlıyorsanız, öncelikle kaskonun ne işe yaradığını ve hangi masrafları karşıladığını bilmek isteyebilirsiniz. Kasko sigortası motorlu araçlar için yapılan; kaza, yangın ve hırsızlık gibi durumlarda oluşabilen masraflara karşı güvence olarak yapılan bir sigorta çeşididir. Bu sigorta, zorunlu trafik sigortasından farklı olarak, isteğe bağlı yaptırılabilen bir sigortadır. Poliçe kapsamına bağlı olarak bu sigorta ortaya çıkan hasarın bir bölümünü veya hepsini karşılar. Yine poliçe kapsamına bağlı olarak kaskonun hangi durumlarda masraflar karşıladığı değişiklik gösterebilir.

Sigorta Şirketi Seçerken Tercihinizi Dikkatlice Yapın

Aracınız için kasko sorgulama yapman istiyorsanız pek çok farklı sigorta şirketinin bu konuda seçenekler sunduğunu görebilirsiniz. Bu alanda farklı sigorta şirketlerinin sunduğu seçeneklerin farklı fiyatları ve teminatları olabilir. 2023 yılında kasko sigortası yaptırırken farklı teklifleri inceleyerek hangi seçeneklerin sizin için daha uygun olduğunu gözden geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Özellikle ek teminatlar söz konusu olduğunda şirketlerin kasko fiyatları çeşitlilik gösterebilir. Bunun yanı sıra, güvenilir bir sigorta şirketi tercih etmek ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçmeye yardımcı olur.

Kasko Poliçesinin Kapsamını Detaylıca İncelemeyi Unutmayın

Sigorta şirketi seçiminin yanı sıra kasko yaptırırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu da poliçe kapsamıdır. Kaskonun poliçe kapsamı hangi durumlarda sigorta şirketinin tazminat ödeyeceği gibi konuları içerir. Bu nedenle kaskonun kapsamının size uygun olup olmadığını öğrenmek için seçim yapmadan önce poliçeyi detaylı incelemeniz önerilir. Ek teminatlarla sigortanızın kapsamını genişletmek istiyorsanız buna yönelik uygun paketleri tercih edebilirsiniz.

Teminatlar Arasında İkame Araç Olup Olmadığını Öğrenin

Motorlu aracınızla bir kazaya karışmanız ve aracınızın trafiğe çıkamayacak kadar hasar aldığı durumlarda araçsız kalmak istemeyebilirsiniz. Bu durumda sigorta şirketlerinin sağlayabileceği ikame araç hizmeti devreye girer. İkame araç, aracınızın tamiri süresince kullanabileceğiniz, şirket tarafından sağlanan araca denir. Eğer aracınızda ileri düzey hasarların oluşması durumunda araçsız kalmamak istiyorsanız kasko yaptırırken sigorta şirketi tarafından bu hizmetin sağlanacağından emin olmalısınız.

Poliçede Yer Alan Bilgilerinizin Doğru Olduğundan Emin Olun

Kasko sigortası yaptırırken poliçe kapsamının incelenmesinin yanı sıra sigorta şirketine sağladığınız bilgilerin doğruluğunun sağlanması da önemli bir adımdır. Zira kasko yaptırırken hatalı ya da eksik bilgi sunmak çeşitli sorunlara neden olabilir. Sigorta şirketine bazı bilgilerin hatalı sağlanması durumunda kaskonun iptali bile ihtimaller dahilindedir. Bu nedenle poliçenizi kontrol ederken poliçedeki bilgilerin doğruluğunu da gözden geçirmeyi unutmayın. Örneğin poliçede yer alan aracın değerinin doğru olması, aracın diğer özelliklerinin doğru sağlanması gibi konulara dikkat edin.

Farklı Kasko Sigortası Fiyat Tekliflerini Gözden Geçirin

2023 yılında aracınızın kaskosunu yaptırırken farklı kasko ücretleri arasından bütçeniz için en uygun olduğunu düşündüğünüz seçeneği tercih etmek için farklı teklifleri değerlendirmeyi unutmayın. Bunun için Sigortam.net üzerinden farklı şirketlerin sunduğu kasko sigortası fiyat tekliflerini inceleyebilirsiniz. Daha sonra bu teklifler arasından sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz seçeneği tercih edebilir ve kolayca aracınız için kasko yaptırabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.