TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023 verilerine göre gemici maaşları

Gemiciler için son maaş aralığı belli oldu. İşte o maaşlar…

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
2023 verilerine göre gemici maaşları

Temmuz ayında gelen son zamlarla birlikte gemicilik mesleğini icra eden kişilerin de maaşlarında iyileştirmeler yapıldı. Alınan ara zamla birlikte yeni maaş tutarları merak konusu oldu. Buna göre mesleğe yeni başlayacak olanlar ve kıdemliler için belirlenen maaş oranlarını sizin için derledik.

Gemici kime denir?

Gemiler genel hatları ile benzer özelliklere sahip araçlardır. Ancak bu durum gemilerin yapı ve işlevleri doğrultusunda değişiklikler gösterebilmektedir. Her ne yapıda olursa olsun görevi gemi içerisinde çalışmak olan ve kendisinden beklenen tüm sorumlulukları karşılayan kişiler, gemici olarak adlandırılmaktadır. Gemide yer alan yük operasyonuna bağlı işlemler ile alakalı verilen bütün işleri, kendilerine verilen direktifler doğrultusunda uygulamaktadırlar. Geminin güvertesinde bulunan halat işlerini yapmak ve vardiya tutmak da görev tanımları içerisinde yer almaktadır. Ek olarak kendilerini geliştirmeleri adına amirlerinin yönlendirdiği her eğitim ve tatbikatlarda aktif olarak yer almaktadırlar. Görev bilinci ve yüksek disiplin, bu meslek grubu için son derece önemlidir.

Gemici olmak için yapılması gerekenler

Kariyerini gemici olarak planlamak isteyen kişiler için aranan ilk şart, minimum ilköğretim mezuniyetine sahip olunmasıdır. İlköğretim seviyesinde olan kişiler 9 ay, 4 yıllık üniversite mezunu olanlar ise 4 ay aktif olarak güverte eri olarak çalışmalı ve sonucunda bunu belgelendirmelidir. Gemici olabilmek için 16 yaşını tamamlamış olmak gerekmektedir. Denizde Güvenlik, GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü veya Kısa Mesafe Telsiz Operatörü belgelerine sahip olan ve eğitimlerini tamamlayan bireyler, gemide göreve başlayabilmektedir. Bu noktada en önemli belgelerden biri de Gemi Adamı Belgesi’dir. Söz konusu belgenin elde edilebilmesi için de ilgili sağlık raporunun alınmış olması gerekmektedir. Bir kimsenin gemici olabilmesi için sabıka kaydının olmaması gerekmektedir. Son adım ise iş başvurusudur. Başvuru yapabilmek için ilgili sınavların başarılı bir şekilde sonuçlandırılmış olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan herkes, gemici olarak işe başlayabilmektedir.

Gemiciler ne kadar maaş alır?

Söz konusu mesleği icra eden kişilerin maaş miktarları; çalıştığı firma, yaptığı iş ve kıdemi gibi unsurlara göre farklılık göstermektedir. Gemicilerin aldığı güncel maaş aralığı ise ortalama şu şekildedir:

En düşük gemici maaşı 17 bin 800 TL

Ortalama gemici maaşı 26 bin 600 TL

En yüksek gemici maaşı 42 bin 100 TL

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.