TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurtdışına göç isteği çok fazla

Türkiye’de dil kurslarına olan ilgi arttı. Bir yabancı dil kursunun müdürü olan Duran, artışın sebebini “Yurtdışına göç isteği çok fazla, kursiyerlerin büyük kısmı yurtdışında çalışmak için eğitim almayı tercih ediyor” diye açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 03:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yurtdışına göç isteği çok fazla

AYSELİN UZUN/ÖZEL HABER

Türkiye’de birçok kişi farklı sebeplerle yabancı dil öğrenmek istiyor. Bu sebeplerin başını ise yurt dışına göç etme isteği çekiyor. Özellikle sağlık sektöründe olan kişiler, Türkiye’de maddi ve manevi olarak hak ettikleri değeri görmediklerini düşünerek, çözümü dil öğrenip göç etmekte buluyor. Dil Kursu müdürü Tuğçe Duran, “Göç etmek için dil öğrenen sektörlerin başında sağlık sektörü geliyor. Sağlıkçılar, göç isteğinin sebebi olarak pandemi sonrası, çalışma koşullarını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ARTIK ALMANCA TERCİH EDİLİYOR

Tuğçe Duran, en çok tercih edilen dilleri ve sebeplerini şöyle açıkladı: “Son zamanlarda dil öğrenimi değişen koşullara ve ihtiyaçlara bağlı olarak arttı. Bundan 2 yıl önce yoğunluk İngilizce eğitimiyken artık Almanca. Nedeniyse şu; hem İngilizcenin tek başına yeterli olmaması hem de Almanya’da kursiyerlerin dikkatini çeken iş imkanları. Onun dışında dil seçimi çalışılan sektöre göre de değişmekte yoğunluk İngilizce ve Almanca son olarak da Rusça.”

Duran, “Kursiyerlerimizin şu an neredeyse yüzde 70’lik kısmı yurtdışında çalışmak için eğitim almayı tercih ediyor. Pandemi sonrası, özellikle değişen ve zorlaşan koşullar sebebiyle yurtdışına göç istediğiyle kurs alanlar epey arttı” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.