TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurtdışı Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Gelişen uçak sektörünün etkisi ile birlikte dünyanın pek çok noktasına istenilen her an uçuş seferleri düzenlenir

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yurtdışı Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Özellikle turist akınının yoğun olduğu ve görülmeye değer birçok güzelliğe sahip olan ülkeler mevcuttur. Bu ülkelere gidebilmek, buraları keşfedebilmek için ihtiyaç duyulan en önemli unsurlardan bir tanesi uçak biletleridir. Yurtdışı uçak biletleri, yurtiçi uçak biletleri perspektifine göre daha farklı ve detay içerir. Bu detaylara uçak bileti satın alırken dikkat edilmesi, mağduriyet yaşamamak adına önem arz eder. Yurtdışı uçak bileti satın alırken en önemli unsurlardan bir tanesi gidiş ve dönüş tarihleridir. Örnek olarak gösterilecek olur ise Montenegro uçak bileti için tarihler net ve kesin olarak belirlenmesi gerekir. Aynı zamanda yurtdışı uçak biletlerinde tek yön gidiş bileti alınması tavsiye edilmez. Yurtdışı uçak bileti alırken bir diğer dikkat edilecek olan hususlardan bir tanesi alan vergisidir. Alan vergileri yurtiçi uçak biletlerinden farklı olarak hesaplanır. Alan vergileri her ülkede farklı hesaplamalara tabii olmakla birlikte gidilecek olan ülkeye göre değişkenlik gösterebilir.

Yurtdışında gidilecek olan ülkede birden fazla havalimanı bulunabilir. Bu havalimanlarının bazıları şehir merkezinden uzak lokasyonlara konumlandırılmıştır. Uçak bileti satın alırken havalimanı seçimlerini merkez lokasyona yakın olan noktalardan seçilmesi tavsiye edilir. Merkez lokasyona yakın olan uçak biletleri transfer hizmetleri ve zaman açısından önem arz eder. Yurtiçi uçak biletlerine göre yurtdışı uçak bileti fiyat bakımından daha yüksek fiyatlıdır. Bu yüksek fiyatlardan etkilenmemek için seyahat tarihlerinden 1 ay öncesinde uçak biletleri satın alınabilir.

Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Seyahat etmeyi severlerin en çok araştırdığı noktalardan bir tanesi uygun fiyatlı uçak biletleridir. Yurtiçi, yurtdışı fark etmeksizin Türkiye’de ve dünyada gezilecek binlerce yer mevcuttur. Bu noktaları istenilen zamanda ekonomik olarak gezmek mümkündür. Uçak bileti alırken uygun fiyatlı seçenek ve kampanyalara dahil olunarak istenilen her noktaya kolaylıkla gidilebilir. Uygun uçak bileti alabilmenin püf noktaları şu şekildedir;

●        Uçak biletleri özel günlerde yüksek fiyatlara satışa sunulur. Yılbaşı, Noel, Kurban ve Ramazan bayramlarında yapılan tatil planlarında biletler daha yüksek fiyattan satışa sunulur. Haziran ve ağustos aylarında da okulların kapalı olması uçak biletleri fiyatlarına doğrudan etki eder. Bu durumdan etkilenmemek adına seyahat tarihleri esnek tutulabilir.

●        Hafta sonlarında belirlenen bilet fiyatları, hafta içine göre daha yüksek fiyatlıdır. Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan verilere göre uzmanlar hafta ortası uçak bileti almanın %10 oranında tasarruf ettirdiğini söylemiştir. Aynı zamanda yurtiçi uçuşlarında en uygun uçak biletini seyahat tarihinden 21 gün öncesinde alınması tavsiye edilir. Örnek olarak gösterilecek olur ise; Malatya İstanbul uçak bileti satın alınacak olması durumunda tarihler net ve kesin ise 21 gün öncesinden bilet satın alınabilir. Malatya İstanbul uçak bileti erken rezervasyonla daha uygun hale gelebilir.

●        Hemen hemen her şehirde birden fazla havalimanı bulunur. Bu havalimanlarının bir kısmı şehir merkezinden uzakta bir kısmı ise şehir merkezine yakındır. Bu durumda şehir merkezine uzak konumda yer alan uçak biletleri daha uygun fiyatlarda satışa sunulur.

●        Havayolu firmaları, belli başlı dönemlerde uygun uçak bileti kampanyaları düzenler. Bu durumda e mail adresi ile ilgili havayolu şirketlerine üye olmak güncel kampanyalardan haberdar olunmasında avantaj sağlayabilir.

Uçak Bileti Alınırken İstenilen Bilgiler Nelerdir?

Uçak bileti alınırken yurtiçi ve yurtdışı uçuş fark etmeksizin talep edilen belli başlı bilgiler mevcuttur. Öncelik olarak uçuş ile alakalı önemli bilgilerin paylaşılabilmesi için e posta adresi ve telefon numarası bilgilerinin girilmesi tavsiye edilir. Aynı zamanda zorunlu olarak talep edilen İsim soy isim  doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, istenilen bilgiler arasında yer alır. Uçak bileti alınma aşamasına geldikten sonra bagaj seçimleri ortaya çıkar. Bagaj seçimleri hemen hemen her havalimanında 15 kilograma kadar sınırlıdır. Ancak 15 kilogramı aşan bagajlar için ekstra ücret talep edilir. Bagaj seçimlerini seyahatten gidiş ve dönüş öngörüsüne göre yapmanız ekstra ücret ödeme durumlarını tamamen ortadan kaldırır.

Uçağa Alınmayan Eşyalar Nelerdir?

Uçak kabinine alınmayan belli başlı eşyalar mevcuttur. Bu eşyalar uçuş sürecinde yolcuların güvenliğini sağlamak amacı ile uçağa alınmazlar. Uçak kabini içerisine alınmayan eşyalar şu şekildedir:

Her ne sebeple olursa olsun kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezilmeye sebebiyet veren hiçbir eşya uçak içerisine alınmaz.

Uçak içerisine alınmayan bir diğer eşyalardan bir tanesi ilaçlardır. Örneğin Montenegro uçak bileti olan biri reçetesi olmayan hiçbir ilacı uçağa alamaz. Bu nedenle hali hazırda kullanılan tüm ilaçların reçeteli hali hazır olarak bulundurulması şartı uçakların en önemli kurallarından bir tanesidir.

Kabin bagajında bulundurulması gereken sıvı içerikli ürünler içinde ekstra bir kota belirlenir. Kabin içerisinde taşınmasına izin verilen sıvı içeriklerin en fazla 100 ml olması hava yolu şirketlerinin belirlemiş olduğu en önemli kurallar arasında yer alır. 100 ml ile sınırlandırılan ve 100 ml sınırını aşmayan sıvı içerikli şampuan, deodorant ve benzeri kozmetik ürünlerini kilitli bir poşet içerisinde kabin bagajında taşımanız tavsiye edilir.

Uçağa alınmayan bir diğer eşyalardan bir tanesi elektronik eşyalardır. Saç düzleştirici, saç maşası, saç kurutma makinesi gibi yanmaya sebebiyet veren ürünler yasaklı olan ürünler arasında yer alır.

Bu ürünlerin tamamı kabin içerisine alınmayan ürünleri içerir. Valizlerini kabin içerisinde taşımak isteyen yolcular yasaklı olan ürünleri valizinden çıkararak güvenli yolculuk yapabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.