TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat'ta polis adaylarına zorlu eğitim

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) kadın polis adayları, halkla ilişkilerden, etkin müdahaleye, spordan atışa kadar farklı alanlarda eğitimden geçerek mesleğe en iyi şekilde hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 12:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Yozgat'ta polis adaylarına zorlu eğitim

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 880 polis adayı, mesleğe en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için 8 aylık dönemde zorlu bir eğitim sürecine tabi tutuluyor. Hem teorik hem de pratik anlamda zorlu bir eğitim sürecinden geçirilen kadın polis adayları, mesleğe en iyi şekilde hazırlanıyor. Emniyet teşkilatına polis memuru yetiştiren POMEM'de, polis adaylarına polislik ve halkla ilişkiler, sosyal psikoloji, hukuk gibi dersler veriliyor. Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı olarak da mesleğe hazırlanan öğrenciler, pusudan kurtulma, meskun mahal ve spor eğitimleriyle kendilerini geliştiriyor. Atıcılık derslerinde de eğitmenler nezaretinde bol bol uygulama yaparak tecrübe edinen polis adayları, silah tutma teknikleri, şarjör takma, atış ve silah temizleme talimleri yapıyor.

polis eğitim_ilkses2

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 880 kadın polis adayına birinci eğitim döneminin sonunda meskun mahal eğitimi verildiğini söyleyen Yozgat POMEM Müdürü Zafer Kişi, özellikle silah atış eğitimleri, araç tahliye, sokak geçişi, bina giriş çıkışlarıyla ilgili polis taktik ve teknikleriyle ilgili eğitim verildiğini aktardı. Kişi, “Bu onların meslekte temel davranışlarını oluşturmalarını ve konuyla ilgili tecrübelerini artırıcı eğitimler çerçevesinde düşünülmüş bir program. Öğrencilerimiz eğitimlerde yoğun tempoyla bu tür polis taktik ve tekniklerini öğreniyorlar. Okulumuzda eğitim gören 880 kadın polis adayımızı eğitimlerini tamamlandıktan sonra Türk Polis Teşkilatı saflarına göndereceğiz” dedi.

polis eğitim_ilkses

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yozgat’taki kazada yeni gelişme! 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.