TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yoksulluk sınırını aşan bir asgari ücret istiyoruz!”

EMEP İzmir İl Örgütü, yaptığı açıklama ile “Asgari ücret 4 kişilik bir işçi ailesinin insanca yaşama giderlerinin karşılığı olan yoksulluk sınırı düzeyi olmalıdır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2022 10:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yoksulluk sınırını aşan bir asgari ücret istiyoruz!”

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Örgütü, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yarın görüşülmeye başlanacak asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Konak YKM önünde toplanan EMEP üyeleri, “Açlığı kabul etmiyoruz, yoksulluk sınırını aşan bir ücret istiyoruz” yazılı pankart açarak sık sık, “İş ekmek özgürlük”, “İnsanca bir yaşam istiyoruz”, “Sermayeye değil emekçiye bütçe”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Sefalete teslim olmayacağız”, “Yapılan zamlar geri alınsın” sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, “Açlık sınırının 7 bin 786 TL, yoksulluk sınırının 25 bin 365 lira olduğu bugünlerde toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda bir tane asgari ücretle yaşamak üzerine fikri olan kişi yok. Patronların 5 temsilcisi, kendisi de işveren olan hükümetin 5 temsilcisi ve maaşları, avantaları ile dudak uçuklatan sendikal bürokrasinin 5 temsilcisi 17 milyona yaklaşan Türkiye işçi sınıfının kaderini belirlemek üzere yeniden masada buluşacak” dedi. 

İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET

“İzmir 2021’de yüzde 33 ile dünyada en yüksek kira artışına uğrayan il iken 2022’de yüzde 76 artışla kiralar rekor düzeye ulaştı. Asgari ücretli genç işçiler için ev kurmak hayal oldu, işçiler tekrar iki-üç kuşağın beraber yaşadığı ‘geniş aile’ evlerinde yaşamaya başladı. Şimdilerde çay molalarında elektriğe ve doğal gaza gelecek zamlar konuşulmakta. Vergi kesintileri yüzünden sene başındaki ücret sene sonunda ya asgari ücret seviyelerine ya da onun altına düşmekte. 2023’te ise çok daha fazla vergi yükü ile karşılaşacağımız aşikar” diyen Uyar, asgari ücretin insanca yaşayacak bir ücret olması gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.