TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yok böyle bir Dünya Kupası

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2022 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 07:06
Yok böyle bir Dünya Kupası

Evet, dostlar, uzayıp giden tren yolları misali hayatta hiçbir durakta bekleme yapmadan, gerek yolcularını indirerek gerektiğinde de zamanı geldiğinde yeni yolcular alarak bekleme yapmadan devam ediyor.

Uzun bir süre siz değerli okuyucularımızdan ayrı kalmam dolayısı ile söyleyecek çok kelamımız olsa da bugünkü yazımızın konusu Katar’da devam eden uluslararası düzeydeki en yüksek organizasyon olan 2022 Dünya Kupası.

Başlangıcı öncesi direk futbolu etkilemeyen farklı gündemlerle başlayan bir turnuva bizleri bekledi bu sene. Ülke dışından gelen fason taraftarlar, şantiyelerden toplanan işçi taraftarlar, ülkelerini desteklemek için yerel kıyafetlerle gelen gedikli taraftarlar, birde uyarı alan Hırvat manken taraftarımız…

Haydi, gelin grup maçlarının hızlı bir fotoğrafını çekelim…

A grubuna kurt hoca Van Gaal yönetiminde Portakallar lider, son nefeste turnuvaya iyi bir başlangıç yapan Valencia’lı Ekvator’u geçen Senegal tur biletini kaptı. Turnuvaya ev sahipliği yapan Katar ise beklenildiği üzere grup aşamalarında kupaya veda etti.

B grubunda ise sürprizi zorlayan ve alkışı hak eden bir İran vardı karşımızda. Uzatmalarda gelen Galler galibiyeti ile tüm dünyanın gözü iki farklı kutuptaki İran/ABD maçına kilitlendi ve 1996 Dünya Kupası’nın rövanşını alan ABD son 16’ya kaldı. İngilizler çok fazla zorlanmadan grubu lider tamamladı ve Galler’de İran’la birlikte evinin yolunu tuttu.

Evet, işte sürprizlerle dolu bir turnuvada piknik yapmaya gelmediklerini söyleyen Herve Renard yönetimindeki Suudiler 1-0 geriden gelerek turnuvanın favorisi Arjantin’i yenerek büyük bir sürprize imza atıyordu. Diğer 2 maçta Meksika ve Polonya engelini aşan Arjantin grubu lider tamamlıyordu. Tabi Suudiler son maçta uzatmalarda turnuvaya veda ederken Meksika’ya attıkları gol ile bu sefer farklı bir sürpriz ile Meksikalılara bavullarını toplattırdı.

D grubunda ise favorilerden Fransa son maçta Tunus sürprizine izin verse de, turnuva takımı olan Danimarka da Avustralya’ya 2. yarıda yediği tek golle elenerek sürprizleri normalleştirdi bizlere.

İşte turnuvanın en güzel grubu son maçta Kosta Rika Almanya karşısında 2-1 öne geçtiğinde İspanya ve Almanya eleniyordu. Japonlara grup birinciliğini ikram eden İspanyollar nereden bilebilirdi kendi sonunu hazırladığını.

En meşhur söz bu turnuvada yalan oldu “Futbol basit bir oyundur; 22 kişinin 90 dakika topu kovaladığı sonunda her zaman Almanların kazandığı bir oyundur.”

Biri sürpriz mi dedi, yok canım F grubunda Fas lider ve Belçika elendi mi, şaka gibi değil mi? Aynen öyle oldu.

G grubu işte Sambacılar, grubu lider tamamlasa da bu 3 puanda onlar verdi Kamerun’a ama oda yetmedi onlar da kaptırdılar grup 2’inciliğini İsviçre’ye.

H grubu da yedi Uruguay’ın başını, Portekiz’i yenen Güney Kore averajla aldı 2’inciliği ve Portekiz’le birlikte son 16’ya kaldı.

2. turda Portakallar ABD’yi 3-1 skorla geçerken. Avustralya’yı 2-1’lik skorla geçen Arjantin çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.

Sevinç esnasında kırmızı ışık yandığında caddeyi boşaltan, stadı temizleyen Japonlar, uzatma ve penaltıları seven Hırvatlara penaltılar da elenerek alkışı hak ediyordu. Sambacılar da bildiğiniz gibi Güney Kore’yi farklı mağlup ederek çeyrek finalde Hırvatistan’ın rakibi oldu.

İngilizler Senegal’i 3-0, Fransa’da Polonya’yı 3-1’lik skorla mağlup ederek güzel bir çeyrek final eşleşmesi oluşturdular.

Ronaldo’lu son dünya kupasında, İsviçre maçında Ronaldo yedek başlasa da yıldızlaşan Gonçalo Ramos hattrick yaparak 6-1’lik farklı galibiyete imzasını atıyordu.

Evet, işte son eşleşme de Fas tarih yazarak İspanyolları evine gönderdi. 90 dakika ve uzatmalarda gol olmayınca karşılıklı penaltı atışlarına geçildi. Fas kalecisi Bounou kurtardığı 3 penaltı ile tarihte ilk kez Fas milli takımını Dünya kupasında çeyrek finale taşıdı.

Çeyrek final karşılaşmaları bugün ve cumartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek dostlar, herkese keyifli seyirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.