TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖK Başkanı Erol Özvar Açıkladı: Yüz Yüze Eğitim Başlayacak mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusunu günlerdir üniversite öğrencileri araştırıyor. 'Üniversiteler ne zaman açılacak, Ne zaman yüz yüze olacak, online eğitim devam edecek mi?' sorusu aratılıyor. Peki, üniversiteler Nisan’da açılacak mı, ne zaman açılacak? İşte üniversiteler hakkında merak edilen sorular ve yanıtları...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 12:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
YÖK Başkanı Erol Özvar Açıkladı: Yüz Yüze Eğitim Başlayacak mı?

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıcı etkilere neden olan deprem felaketinin ardından üniversiteler için online eğitim kararı alınmıştı.

İki büyük deprem sonrası online eğitim sistemine geçiş yapılmasının ardından öğrenciler, yüz yüze üniversite eğitiminin ne zaman başlayacağını merak ediyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLECEK Mİ?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesi halinde üniversitelerde Nisan'da yüz yüze eğitime geçilecek şekilde hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerle ilgili son durumu aktardı.

YÖK Başkanı Özvar, "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" dedi. 

ÜNİVERSİTELER EŞLEŞTİRİLDİ

Asrın felaketi sonrası ilan edilen bölgesel Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki illerde bulunan üniversitelere, deprem dolayısıyla karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde akademik ve idari görevlendirme yapılması, bilişim desteği sağlanması için belirlenen üniversiteler ile eşleştirildi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.