TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS sınavına girecek adaylara sınır dışı oturum şoku!

ÖSYM tarafından açıklanan YKS sınava giriş yerleri, adayların bulundukları illerden ve hatta sınır dışındaki adreslere yerleştirilmeleri gündem oldu

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 08:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
YKS sınavına girecek adaylara sınır dışı oturum şoku!

KEMAL ÖZKURT

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 17 Haziran 2023'te yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı için adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştı. ÖSYM sisteminden sınava girecekleri yerleri öğrenmek isteyen adaylar, kendi adreslerinden çok uzaktaki il ve ilçelere atandıklarını görünce olaya tepki gösterdiler. Sosyal medya hesapları üzerinden oturum bilgilerini paylaşan öğrenciler, bu yıl yapılan YKS sınavına talep çok yoğun olduğu için mağduriyetlerini dile getirdiler.


SINIR DIŞINDA SINAV YERLERİ

YKS sınavına girecek bazı adayların oturum bilgilerinde sınav yerlerinin sınır dışı olması en çok dikkat çeken konulardan biri. Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan öğrencilerin sınava girecekleri yerler arasında Irak ve Suriye gibi ülkeler bulunuyor.
 

SINAVA GİRECEK DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE ÖSYM'DEN AÇIKLAMA!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından felaketin etkilediği illerde yaşanan yıkım ve 2023-YKS başvurularındaki artış nedeniyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldığını kaydetti. 

''ADAYLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR''

Yaşanan olağanüstü durumdan dolayı sınırlı sayıda adayın ikamet ettikleri il ve ilçe dışında bir sınav merkezine atandığını belirten Ersoy, şunları kaydetti: 

“Deprem bölgesinde ikamet edip, ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olmak üzere), valilikler ve kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Talebe göre, aday ile birlikte bir refakatçi de bu imkandan faydalanabilecektir. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular; TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgah Belgesi ile birlikte 1-12 Haziran tarihleri arasında valilik ve kaymakamlıklara şahsen yapılacaktır.” İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.