TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’dan, Soyer’e 9 Eylül eleştirisi

Ege Üniversitesi’nin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni’nde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili sözleri damga vurdu

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2022 11:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldırım’dan, Soyer’e 9 Eylül eleştirisi

NURETTİN BAKİ

Ege Üniversitesi (EÜ)2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakan’ı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla EÜ. Prof. Dr Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. EÜ Devlet Türk Musiki Konservatuarı Türk Halk Müziği Dinletisi ve ardından Öğrenci Konseyi Başkanı Kadir Gülhan ile Avazhan Umarov’un yerli ve yabancı uyruklu öğrenciler adına yaptıkları konuşmalarla başlayan programa, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yönelik sözleri damga vurdu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

ZAFER’İN 100. YILINA GÖLGE DÜŞÜRDÜ

9 Eylül kutlamaları sırasında ve sonrasında sarf ettiği sözlerle gündeme oturan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’i sert sözlerle eleştiren Yıldırım, “Güzel İzmir’imizin kuruluşunun kurtuluşunun zafere erişiminin 100. yılını hep beraber büyük bir heyecanla, coşkuyla yaşadık, andık. Güzel İzmir’imizin İzmirlilerin oylarıyla seçilen belediye başkanından da İzmirliler güzel şeyler duymak isterdi. Ne yazık ki talihsizlik yaptığı konuşma oldu. Astığı afişlerle de o güzelim anmaya, zaferin yüzüncü yılına gölge düşürdü. Efendim barışın ikinci yüzyılı diye afişler asıldı. Yetmedi bir de ecdadımızı, geçmişimizi hain ilan etti. Geçmiş hatasıyla sevabıyla bizimdir. Geçmişimize sahip çıkacağız. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. İşte bu çarpık zihniyetle tanıştık. Adeta ecdad, Osmanlı düşmanlığı gözleri o kadar kör etmiş ki aziz şehitlerimizin ruhunu sızlatacak sözler edilebiliyor. İşgalcilere tek laf dahi edilmezken, ev sahibine bu mücadeleyi veren ecdadımıza kem sözler söyleniyor. Bu laflar, bu şehrin belediye başkanına yakışmamıştır, İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmemiştir. Bunu da buradan ifade etmek isterim. Belediye başkanının vukuatı bununla sınırlı değil, Geçen yıl Pasaport’ta bir iskele çekti adına da Agamemnon koydu, sanki başka isim yoktu. Bu ülkede Agamemnon, Çanakkale’de deniz savaşında 10 binlerce civanımızı, Mehmet’imizi şehit eden İngiliz zırhlısının adıdır. Agamemnon aynı zamanda Anadolu topraklarını işgal eden Yunanlı komutanın adıdır. Bu Yunanistan sevgisi, Yunan sevgisi nereden geliyor kardeşim? İşgali yapan bunlar değil. Hasan Tahsin ve 300 İzmirliyi alnından katleden bunlar değil mi? Bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERİMİZ İLK YÜZDE OLMALI

Dünya üniversite sıralamasında hala ilk 100’de bir Türk üniversitesinin olmadığına dikkat çeken Yıldırım, “Demek ki yapacak hala çok işimiz var. En az 5-6 üniversitemiz ilk 100 içinde yerini almalıdır. Ben gençlerimizin potansiyelinin ve kabiliyetinin düşündüğümüzün 10 katı olduğunu biliyorum. Yeter ki onların kapılarını aralayalım, onların yeteneklerini görme fırsatı tanıyalım. Gençlerin daha çok inisiyatif kullanmalarını sağlayacağız. Her yerde çalışabilen, yeni fikirleri dillendirebilen seslendirebilen gençlerin yetişmesini sağlayacağız. Yönetilen değil, yöneten bir gençliğe ihtiyacımız var. 29 Ekim’den itibaren yeni bir yüzyıla giriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına giriyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, 29 Ekim’den itibaren başlıyor. Gençler, yeni yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak” ifadelerini kullandı.

YENİ BAŞARILARA HEP BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ

Programın açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, Ege Üniversitesi’ni, dünya üniversiteleri arasında daha üst sıralara taşımak ve Türkiye’yi 21. yüzyılda söz sahibi yapacak nesiller yetiştirmek için gerekli değişim ve dönüşümü meydana getirmek inancıyla işe koyulduklarını belirterek, “ Ve ne mutlu ki bugün; Araştırma unvanına sahip, Kurumsal Tam Akreditasyon belgesi alan ilk devlet üniversitesi ve öğrenci odaklılıkta A Plus olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Nihai hedeflerimize ulaşmak için yüksek inançla yılmadan çalışan ve üreten Ege Üniversitesi ailesine huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte üniversitemiz için yeni ideallerimiz, güçlü hedeflerimiz var. Elde ettiğimiz bu tarihi başarıları sürdürülebilir kılmanın yanı sıra dijitalleşme ve uluslararasılaşmada yükseköğretim kurumlarına örnek teşkil eden çalışmaları hayata geçirmek istiyoruz. Nihai amacımız Ege Üniversitesini uluslararası arenada bilinen bir dünya markası haline getirmek. İnşallah bundan sonra da tüm Ege Üniversitesi ailesi olarak bilime ve ülkemize aynı adanmışlıkla çalışacak yeni hedeflerimiz doğrultusunda yeni başarılara hep birlikte imza atacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.