TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşildere çıkışı: Vatandaş EXPO istemiyor... Bakanlık devrede!

Bakanlığın Yeşildere’deki kentsel dönüşüm projesini sürdürmekte kararlı olduğunu açıklayan AK Partili Başdaş, “2023 yılından önce temeli atacağız. Vatandaşın istediği yerinde kentsel dönüşümü yapacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2022 10:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeşildere çıkışı: Vatandaş EXPO istemiyor... Bakanlık devrede!

VEDAT ARAZ

Bakanlığın Yeşildere’deki kentsel dönüşüm projesini sürdürmekte kararlı olduğunu açıklayan AK Partili Başdaş, “2023 yılından önce temeli atacağız. Vatandaşın istediği yerinde kentsel dönüşümü yapacağız” dedi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, İLKSES TV’de yayınlanan ‘Siyaset Kulisi’ programına konuk oldu. Programda İLKSES Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek’in sorularını yanıtlayan Başdaş, kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hükümet tarafından Konak’ta yapımı tamamlanan ve devam eden projeleri anlatan Başdaş, Gültepe imar planları ve Bakanlığın Yeşildere’deki kentsel dönüşüm projesine yönelik konuştu. Başdaş, ilçeye yeterince hizmet üretmediklerini öne sürdüğü Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ni ise sert sözlerle eleştirdi.

İMAR SORUNU BAKANLIKTA ÇÖZÜLÜR

Konak Belediyesi’nin Gültepe için hazırladığı ancak Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davayla iptal olan imar planlarıyla ilgili konuşan Başdaş, “Konak, İzmir’in göbeği, başka ilçelere benzemiyor. Abdül Batur’un tek yaptığı kentsel dönüşümdür ama onu da beceremiyor. 25 yıldır Konak’ı yönetenlerin hiçbiri burada oturmuyor, sorunları bilmiyor. Çantada keklik gördükleri için dışarıdan gelenlere teslim ediyorlar. Başkan Batur’a, ‘Gel bakanlığa beraber gidelim. Varoş dediğimiz bölgelerin biran önce dönüşüme girmesi lazım. Burayı bakanlıkla kentsel dönüşüm bölgesi ilan edelim ve başlayalım’ dedik. Ama hükümet yapacak diye buna yanaşmadılar. Konaklılar artık daha refah şartlarda yaşamak istiyor. Batur’un göreve başladığı günden beri en büyük amacı Büyükşehir Belediye Başkanı olmak. Gültepe’nin imar sorunu bakanlıkta çözülür. Şu an cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm hamlesi başladı. Bunu da içine katalım, Gültepe’yi de dönüştürelim” dedi.

2023’TEN ÖNCE TEMELİ ATILACAK

Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığının Yeşildere’deki 500 konutluk kentsel dönüşüm projesini sürdürmekte kararlı olduğunu açıklayan Başdaş, “EXPO 2026 Pınarbaşı’ndaydı, yeri belliydi. Ama bakanımızın yaptığı Yeşildere’de dönüşüm açıklamasından sonra bunlar ’30 yılda bir çivi çakamadık buraya. Hükümet gelir burayı yaparsa İzmirliler siz yapamadınız’ diyecekler diye ‘EXPO’yu Yeşildere’de yapacağız’ dediler. Bir defa trafiği uygun değil, altyapısı hazır değil. Uygulanmasına imkan yok. Sadece vakit kazanmak, hükümetin güzel projesini baltalamak için uğraşıyorlar. Vatandaş ne isterse biz onu yaparız. Orada bin 300 tane hane var. Sen bunlara yer göstermeden orayı dönüştürmeye kalkarsan hata yaparsın. EXPO yapılacak yerin boş olması lazım. Pınarbaşı bunun için uygundu. Bunların niyeti Yeşildere’yi dönüştürmek değil. Öyle olsaydı bakanlıkla beraber yaparlardı. Vatandaşlarla konuştuk, bir Allah’ın kulu orada EXPO istemiyor. Onlar ne kadar engellemeye çalışsa da biz söylediğimizin arkasındayız. Müdürler geldi altyapı çalışmasını yaptı. İlk etapta 500 konutluk proje devam ediyor. Bu hafta Ankara’ya gidip tüm görüşmeleri yapacağız. 1-2 hafta içerisinde de bakanlık bu alanla ilgili bir açıklama yapacak. 2023 yılından önce de temeli atacağız. Vatandaşın istediği yerinde kentsel dönüşümü yapacağız” diye konuştu.

11 PROJENİN 9’U VALİLİĞİN!

Hükümet tarafından Konak ilçesinde hayata geçirilen yatırımları anlatarak yerel idareye yüklenen Başdaş, “Hükümetin Konak’a neler yaptığını anlatsam 3 günde bitmez. Belediye ise temizliği bile beceremiyor. 1,5 ay önce Hilal Mahallesi’ndeki çöp dağları oluşmuştu. Videosunu çekip paylaşmıştım. Hiçbir şey yapamıyorsunuz bari çöpleri toplayın. Vatandaş sizden başka bir şey istemiyor. Başkan Batur’un anlattığı 11 projenin 9’unu İzmir Valiliği yaptı. Kılıçdaroğlu’nu çağırıp 11 proje yaptım diye açıklama yaptı. Bari hükümetin yaptığı projeler için biz yaptık demeyin. Valiliğin yaptığı şeyi Kılıçdaroğlu’na açtırıyor. Konak giderek kan kaybediyor. Hiçbir çalışma ve hizmet yok. Tek yaptıkları şey temizlikti onu da beceremiyorlar. Borçsuz belediye aldı ama şu an 300 milyon borcu var” ifadelerini kullandı.

ÇEVRECİLER HESABINI SORSUN

Büyükşehir tarafından ilçede adeta bir ağaç katliamı yapıldığını öne süren Başdaş, “Bir ağaç için Türkiye’yi yangın alanına çeviren çevreciler nerede? Bunların hesabını sorun. Yağhaneler’de 13 palmiye ağacı, İşçiler Caddesi’nde 60’a yakın palmiye kesildi. Fuardakilerin yüzde 50’si gitti. Bunun hesabını sorun. Gıda Çarşısı’ndaki bütün ağaçlar neden kesildi? Belediye başkanı çıkıp açıklama yapsın. Konak’ta 100 tane palmiye ağacı kesildi. Kocaoğlu döneminde bu hastalıklı ağaçların hepsi tedavi ediliyordu ama bunlar kökten çözüm olarak kesiyorlar. Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi çıkıp bu konuyla ilgili açıklama yapsın. Böyle giderse ilçede 1 tane ağaç kalmayacak” çıkışını yaptı.

İŞ İŞTEN GEÇMİŞ DEĞİL

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Mirası daimi listesine giriş için yaptığı başvuruyu elemesini değerlendiren Başdaş, şunları söyledi: “Ciddi bir çalışma yapılmadı. Abdül Batur ve Tunç Soyer bunun olmaması için uğraştılar. Böyle güzel bir projeyi kapalı kapılar arkasında yaparsanız olmaz. AK Partili vekillerin bilgisi yok, haberi yok. Kemeraltı hepimizin, bunun siyasi yönü yok. Hepimiz bir olalım bakanlığa çıkalım. Bunu yaparken İzmir Ticaret Odası’nı ve STK’ları yanınıza alıp bakanlığa gideceksiniz. İş işten geçmiş değil, tüm paydaşlarımızla bu işin takipçisi olacağız. Yağmur yağmasın diye dua eden bir esnaf var orada. Yağmur yağdığında Kemeraltı esnafı mahvoluyor. Tüm yaz boyunca onun altyapı çalışması yapılmadı. Bir de belediye katlı otoparkı yıkmak istiyor. Altında 200 esnaf var. Depreme dayanıksız diye yıkmaya kalktı ama olmadı. Agora’nın önünü açmak için yıkmak istiyor. Karşı değiliz ama önce esnafa yeni bir yer göster. Günde 3-4 bin aracı ağırlayan bir yer göster. Bunları yıkarsan Kemeraltı’nı bitirirsin. Git bir esnafla görüş.”

RANTSAL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Birinci etap çalışmalarına başlanan Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi üzerinden Büyükşehir’i eleştiren Başdaş, “Ege Mahallesi’nde rantsal dönüşüm başladı. Roman vatandaşları çıkarıp oraları birilerine peşkeş çekecekler. O vatandaşları oradan kimse gönderemez. Biz bunun takipçisi olacağız. İpotek bedellerini gerekirse devlet ödeyecek. Hak sahibi olacaklar. 600 bin lira ya... Meclis ödesin. Oradaki insanlar hak sahibi olsunlar. O vatandaşları yerlerinden etmeyin. Roman vatandaşlar orada kalsın, mağduriyet olmasın. 10 yıl önce Ballıkuyu’da dönüşüm bölgesi ilan edildi, bir tane çivi çakılmadı. 3,5 yıldır Batur ile Soyer’in kavgası Konak’a büyük zarar verdi. Lütfen artık birbirinizle çekişmeyi bırakın. Konak’a hizmet edin. Oy birliği ile geçen projeler büyükşehirden geri döndü. İkiniz de CHP’li belediyesiniz, bu çekişmeyi bırakın. Konaklılar her şeyin farkında. 1,5 yılı kaldı belediyenin. Artık daha fazla göç vermeyelim. İnsanlar Konak’tan kaçmasın” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.