TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli ve yabancı turistin tercihi: Kuşadası

Yazın turistin gözdesi olan Kuşadası nerededir? Kuşadası’nda gezilecek yerler, en güzel plajlar nerededir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 09:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yerli ve yabancı turistin tercihi: Kuşadası

KUŞADASI NEREDEDİR?
Kuşadası, Ege Bölgesi’nde bulunan Aydın’a bağlı küçük bir ilçedir. Ege Denizi’ne kıyısı olan Kuşadası İzmir merkeze 90 kilometre uzaklıktadır. Selçuk merkeze 21, turizmin merkezlerinden biri olan Çeşme merkezeyse 157 kilometre uzaklıktadır. 

Kuşadası'nın renkli evleri ve Kuşadası yazısı
KUŞADASI’NA NASIL GİDİLİR?
 Kuşadası’na gitmek için İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi birçok şehirden otobüs seferleri vardır. Bunun dışında özel araçlarıyla Kuşadası’na gitmek isteyen ziyaretçiler, İzmir Aydın karayolu ve Aydın Söke karayolu üzerinden Kuşadası ilçesine ulaşım sağlayabilir.

Kuşadası genel görünümü
YERLİ VE YABANCI TURİSTİN TERCİHİ
Yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen Kuşadası, tur gemilerinin uğrak noktasıdır. Yazın her gün Kuşadası Limanı’nda bir gemi görmeniz mümkündür. 

Kuşadası limanı
KUŞADASI’NDA NERELER GEZİLEBİLİR?
Turistlerin yaz aylarında sıklıkla tercih ettiği Kuşadası’nın çevresinde birçok tarihi alan bulunur. Kuşadası, İzmir’in Selçuk İlçesi’nde bulunan Efes Antik Kenti’ne 17 kilometre, Meryem Ana Evi’ne 24 kilometre uzaklıktadır. Kuşadası’nın sembollerinden biri olan Güvercin Ada Kalesi turistler için en çok tercih edilen noktalardan biridir. Kuşadası’nın bir diğer sembolü ise Kuşadası merkezinde bulunan el heykelidir.
Kuşadası’na gidildiğinde kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri Kaleiçi’dir. Kaleiçi Kuşadası’nın tarihi çarşısıdır, burada gezerken kendinizi geçmişte hissedebilirsiniz. Tarihi doku dışında burada alışveriş yapabilir ve eğlence mekanlarında eğlenebilirsiniz, eğlence hayatıyla da meşhur olan Kuşadası’nın çoğu eğlence mekânı Kaleiçi’nde bulunmaktadır.

Kuşadası Kaleiçi pazarı
 Kuşadası’na gittiğinizde ziyaret edilecek yerlerden biri de Gazi Beğendi Tepesidir. Tüm Kuşadası’nı izleyebileceğiniz manzarası bulunan tepede Kuşadası belediyesinin işletmesi bulunmaktadır. Yanı sıra gidebileceğiniz yerlerden birisi de Zeus Mağarası’dır. Antik Yunan mitolojisine göre Olimpos hükümdarı Poseidon’u kızdıran Zeus Poseidon'un gazabından kaçmak için mağaraya saklanmıştır. Mağara turistler tarafından büyük ilgiyle ziyaret edilir. 

Zeus Mağarası
KUŞADASI’NDA NEREDE DENİZE GİRİLMELİ?
Kuşadası’nda denize girilebilecek noktalardan biri; Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’dır. Doğanın içinde, evcil domuzlarla birlikte koylarda keyifli vakit geçirilebilen eğlenceli bir parktır.

Kuşadası Dilek Yarım Adası Milli Parkı koyları
Kuşadası’nın en bilindik noktalarından biri olan sığ ve ince kumlu Kadınlar Denizi plajı aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Kuşadası’nın Davutlar mevkisinde bulunan Sevgi Plajı, doğanın içinde kamp yapmak ve denizde vakit geçirmek isteyen insanların bir numaralı tercihidir. Sevgi plajı yaz aylarında gençlik festivallerine de ev sahipliği yapmaktadır. Kuşadası’nda gidebileceğiniz diğer plajlar ise şunlardır: 
Kuştur Plajı
Papaz Hamamı Plajı
Yılancı Burnu Plajı
Pamucak Plajı
Şehir içi Plajı 
HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.