TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta yılın ahisine kaftan giydirdi

Muş’ta ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törende, yılın ahisi seçilen Şefik Çekil kaftanını giydi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Muş’ta yılın ahisine kaftan giydirdi

Muş Valisi Avni Çakır, Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde yılın ahisi seçilen Şefik Çekil, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Ticaret İl Müdürü Sadık Taşçı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Vali Çakır,  Ahilik Haftası'nın kutlandığı etkinliklerde, Yılın ahisi Şefik Çekil’e kaftanını giydirdi. Aynı etkinlikler dâhilinde yılın kalfası Ömer Faruk Uçan ve yılın çırağı Zafer Taş da ödüllendirildi. Ziyarette yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağına sertifikaları verilerek kaftan giydirildi.

Ahilik geleneğinin tarihine değinen Vali Çakır, Ahilik kültürünün Anadolu'da kök salarak yüzyıllar boyunca varlığını sürdürdüğünü belirterek, “Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan ahilik teşkilatı; Esnaf ve sanatkârlığı meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuuyla harmanlayan ahilik kültürü, güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler. Kardeşlik anlamına gelen ahilik, ticaret ile ahlâkı buluşturan bir hayat düsturudur. Esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli’nin ‘Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir’ düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza kılavuzluk etmektedir. Yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutan geleneğimizi yaşatmak adına 36. Ahilik Haftası münasebetiyle, Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle yad ederken, yılın ahisi seçilen Şefik Çekil ile yılın kalfası ve yılın çırağını canı gönülden kutluyorum” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Oğuzhan Uğur, yapay zekayı konuk olarak programına çıkardı. Yapay zeka Robot Sophia'dan şaşırtan cevaplar!

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.