TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce’den İzmir’de çifte açılış

Bir dizi açılışa katılmak için hafta sonu İzmir’e gelen Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve CHP’ye eleştiriler yöneltti

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2021 12:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnce’den İzmir’de çifte açılış

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi açılışa katılmak için hafta sonu İzmir’e geldi. Aliağa ve Menemen’de partisinin ilçe başkanlığı binalarının açılışını yapan İnce, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Aliağa İlçe Başkanlığı’nın açılışında, “Muhalefet Türkiye’de hep ‘Hesap soracağız’ diye muhalefet yaptı. Muhalefetin görevi hesap sormak değildir. Muhalefetin görevi proje üretmektir. Hesap sormak yargının işidir” diyen İnce, Menemen’deki açılışta ise CHP’ye eleştiriler yöneltti.

KEŞKE YANILMIŞ OLSAYDIM

İnce, 3 sene önce “Erdoğan bir daha seçilirse dolar 10 lira olur” dediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bana gülüyorlardı ama oldu. Bu kafayla giderse dolar 15 lira olur. Bu kafa doğru kafa değil. Bakın uyarıyorum. Ben dolar 10 lira olur derken müneccim değilim. Yanlış yönetiyorlar. Hukuk yok, akıl yok, bilim yok. Durumdan memnun musun? İçim kan ağlıyor. Niye memnun olayım? Keşke yanılmış olsaydım.” İktidarı eleştirmek yerine çözüm önerileri sunmak istediğini belirten İnce, “Daha gencecik Fedai öğretmen... Atanamadığı için çocuk inşaatlarda çalışırken elektriğe kapılarak öldü. Yazık günah... O ‘Çıkar telefonunu’ diyen dayılara sesleniyorum. Hata yapıyorsunuz, yapmayın” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN GÖREVİ

İnce, hem iktidarın hem de muhalefetin gitmesi gerektiğini öne sürerek, şöyle konuştu: “Toptan temizlik lazım Türkiye’ye. Hem iktidarı hem muhalefeti göndermeliyiz. Muhalefet Türkiye’de hep ‘Hesap soracağız’ diye muhalefet yaptı. Muhalefetin görevi hesap sormak değildir. Muhalefetin görevi proje üretmektir. Hesap sormak yargının işidir. Neden muhalefet hiç hesap soramadı biliyor musunuz? Hep palavra attı millete yıllarca muhalefet. Muhalefetin görevi iktidara geldiğinde yargıyı tarafsız, bağımsız hale getirip yargının hesap sorabilmesi için gerekli yasal zorunlulukları yerine getirmesidir. Allah'ın izniyle biz iktidar olduğumuzda elimizde ne kadar yolsuzluk dosyası varsa yargıya vereceğiz ama önce tarafsız, bağımsız, adil, hızlı ve etkin yargı düzeni kurmak için uğraşacağız.” Doğal gaza yapılan zammın ‘her şeye zam’ anlamına geldiğini söyleyen İnce, “Dünyada açılmadan zam gören tek şey Çanakkale Köprüsü. Bunlardan kurtulacağız, hiç kuşkum yok ama bunlardan kurtulurken muhalefetten de kurtulalım. Çünkü bunların birbirinden farkı yok” değerlendirmesini yaptı. İnce, Memleket Partisi’nin kısa sürede birinci parti olacağına inandığını da söyledi. Konuşmasının ardından partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı binasını hizmete açan İnce, ilçe esnafını ziyaret etti ve vatandaşlarla sohbet etti.

İKİNCİ DURAK MENEMEN

Aliağa ilçe binası açılışı sonrası yol üstü ziyaretlerini gerçekleştirmesinin ardından Menemen ilçesine geçen ve partisinin ilçe binası açılışını gerçekleştiren İnce, Menemen’de yaptığı konuşmada “İlçe binasını açacaktır siz miting yapmışsınız. Biraz abartmışsınız. Bundan 3 sene önce meydanlarda Erdoğan da bir şey diyordu bende... Erdoğan ‘Ver yetkiyi gör etkiyi’ diyordu. Bende ediyordum ki seçilirse Dolar 8-10 tl olur... Bazı uyanıklar ‘Maaşı dolarla mı alıyorsun?’ diyordu. Doğalgazı mazotu, ilacı , gübreyi dolarla alıyoruz. Memleketi göz göre göre batırılıyor. Millet doğalgaza KDV ödüyor. Katma değer vergisiydi, katmerli değer vergisi oldu. Peyniri gramla, ekmeği lokmayla , meyveyi tane ile alacağız. Bu durumda muhalefet olarak, diğerlerden farklı olarak bir çözüm sunmamız lazım. Bizim amacımız kavga etmek değil, memleketin önünü açmak” dedi.

Asgari ücretin yoksulluk ve açlık sınırının altında olduğuna dikkat çeken İnce, “Bir de vergi almıyorsunuz. Asgari ücretli ocakta farklı aralıkta daha düşük maaş alıyor. Tarımda dolaylı vergiler kaldırılmalı. Bu düzen yalan düzeni, talan düzenli İBAN düzenidir. Biz bu düzeni bozacağız. Bu nedenle yepyeni bir parti kurduk. Bizim partimizde rezil olmak yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CV bırakmazsın, bizde adayı üyeler belirler” diye konuştu.

MENEMEN’DE CHP’Yİ HEDEF ALDI

İnce ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’ne Menemen Belediye Başkanlığı’nın kaybedilmesi üzerinden yüklenerek, “Bizde Tahir Şahin başkasını destekledi diyerek görevden alma olmaz, kimi desteklerse desteklesin. Bizim için önemli olan dürüst ve başarılı mı o önemli. Bunlara bakmazsan sonra rezil olursun. Belediye meclis üyelerini Menemenlilere değil Ankara'dan belirlersen sonra böyle rezil olursun. Parti tabanının dediğini yaparsan Menemen’deki gibi rezil olmazsın” ifadelerini kullandı. Mecliste verilen fire ve sonrasındaki çoğunluğun kaybedilmesinin nedeninin Ankara’dan talimat gelmesi olduğunu belirten İnce, Memleket Partisi’nden bunların olmayacağını belirtti.

İnce Menemen Ticaret Borsası’nda yaptığı konuşmasında ise “İki ittifakta da yer almamak 50+1 i almak için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Seçim döneminde bakacağız. Seçim yokken ittifakı zaten doğru bulmuyoruz. Türkiye’den asla umutsuz değilim. Potansiyelimiz çok yüksek. Acayip bir coğrafyamız var" dedi. Bugün eleştiri yerine çözüm önerileri sunacağını aktaran İnce, “İşsizim diyen gençlere çıkar telefonu diyen dayılara sesleniyorum. Hata yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Belki dinlerler. Elektrik faturalarındaki TRT payını kaldırın demiştik dinlediler. Muhalefetten bunu örnek alacaklar olur belki. Öncelikle KDV’yi 18’den 15’e düşürün, temel gıdalarda KDV düşürün, ÖTV’yi yeniden düzenleyin, vatandaşlık maaşını yeniden hayata sokun. Zor günlerde vatandaşa vatandaşlık maaşı vermelisin. Öğretmen atamalarını derhal yapın. Okullarda eğitim bitmiş durumda. Gençlerde bütün öğrencilerin elektronik alımlarında özel iletişim vergisini kaldırın. Asgari ücretten vergi almayın. Tarımdaki dolaylı vergileri kaldırın. Odalar Borsalar Birliği olmak üzere buna benzer kurumların kasalarında nakit paralarını derhal üyelerine aktarın. Milletin nefes alabilmesi için acil yapılacak işler. Uzun vadede 85 milyon şunu bilsin ki yargı düzelmeden ekonomi düzelmez. Uzun vadede Türkiye ekonomisini ayağa kaldırmak için yargıdan başlamamız lazım. 100 yıl sonrasını düşünüyorsak eğitimi yeniden şekillendirmeliyiz. Fakir kalmaması için nitelikli şeffaf bir kamu yönetimini bulmak zorundayız. Katma değer yüksek ürünler üretmeliyiz. Marka üretmeliyiz. Dünyada 100 büyük marka içinde bir Türk barkası yok. Bu iktidar değişmeli ve gitmeli ancak muhalefetin de gitmesi lazım. Yaşı 50’nin üstünde olanlar iyi hatırlayacak, muhalefet ‘hesap soracağız’ üzerinden muhalefet yaptı” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.