TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Foçalı kadınlar: Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmiyoruz

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı basın açıklaması düzenleyen Foçalı kadınlar, “Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden vazgeçmiyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2021 12:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Foçalı kadınlar: Kazanılmış  haklarımızdan vazgeçmiyoruz

BURAK AKDEMİR

Foça’da Barış ve Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi. Düzenlenen basın açıklamasına Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi, Foça Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi, Eğitim Sen Foça Kadın Komisyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi, Yenifoça Forum, Foça Forum ve Foça Barış Kadınları katıldı. Kadınlar adına açıklamayı Foça Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Fulya Önay okudu. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme kararını kabul etmediklerini dile getiren Önay, “Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi hayatlarımızın güvencesidir. Güvencemizden vazgeçmiyoruz ve sizlere etkin uygulatacağız” dedi.

DANIŞTAY NE ZAMAN YANIT VERECEK?

Kadın örgütlerinin, siyasi partilerin, kitle örgütlerinin, baroların Danıştay’a açtığı davaları hatırlatan Önay, “Soruyoruz, dava dilekçelerimize ne oldu? Adaleti sağlaması gereken kurumlar neden işlemiyor? Sözleşmenin feshi, 1 Temmuz’da resmen gerçekleşecek. Danıştay dava dilekçelerimize ne zaman yanıt verecek? Beklettiğiniz, askıya aldığınız, görmezden duymazdan geldiğiniz, tozlu raflara terk ettiğiniz bizim yaşam hakkımız. Şimdiden söylüyoruz, biz bu davadan vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz’dan sonra da hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.