TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci kimdir?

Geçtiğimiz gün bir trafik kazası geçiren ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 09:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya Milletvekili olarak görev yapan Ali İnci kimdir? Ali İnci’nin iş ve siyasi yaşamı hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Ali İnci kimdir?

Ali İnci, Hüseyin ve Hanife çiftinin evladı olarak 6 Ekim 1959 tarihinde Sakarya’nın Hendek isimli ilçesinde dünyaya geldi. Adapazarı İmam Hatip Lisesi'ni 1980 yılında bitirdi. Ardından 1984 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Spor Akademisi'nden mezun oldu. Meslek hayatına Beden Eğitimi Öğretmeni olarak başlayan Ali İnci; Mardin, Diyarbakır ve Hendek'te çalıştı. Aynı zamanda güreş ve milli takım antrenörlüğü de yaptı. Antrenörlük kariyeri boyunca dünya şampiyonluğu elde etmiş güreşçiler yetiştirdi. Spor alanında birçok dalda antrenörlük ve hakemlik yapan İnci, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında da eğitim alarak sertifika sahibi oldu. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi'nin Siyaset ve Liderlik programını tamamlayarak diplomaya hak kazandı. Aynı zamanda bir iş insanı da olan Ali İnci, İnci Şirketler Grubu'nu kurdu ve faaliyete geçirdi.

Ali İnci siyasi kariyerine nasıl başladı?

Ali İnci siyasi kariyerine Refah Partisi İlçe Başkanı olarak başladı ve üç dönem boyunca bu görevi sürdürdü. Hendek Belediye Başkan adayı oldu ve ardından dört dönem boyunca Hendek Belediye Başkanlığı yaptı. Bu süre zarfında birçok ödül alan İnci, özellikle engelliler için yaptığı çalışmalarla Türkiye'de birincilik ödülü kazandı. Ayrıca Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirdi ve dar gelirli vatandaşlar için konutlar inşa ederek ev sahibi olmalarını sağladı. İlçede işsizlik problemini çözmek amacıyla 2. OSB'nin (Organize Sanayi Bölgesi) kurulmasına öncülük etti. Sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak yer alan Ali İnci; Hendek Güreş İhtisas Kulübü'nün kurucusu ve onursal başkanı, MÜSİAD üyesi, Bayraktepe Derneği'nin kurucusu ve onursal başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin kurucu üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev aldı. Özbekistan, Kazakistan ve diğer Orta Asya ülkeleriyle yakın iş birliği içinde bulundu. Kişisel olarak Rasimpaşa Camii Derneği Başkanı, Yenidünya Vakfı Sakarya Şube Başkanı ve 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı gibi görevler üstlendi. 2020 yılından itibaren AK Parti Genel Merkez'de Yerel Yönetimler Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi ve TBMM Ruanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanıdır.

Ali İnci evli mi?

Ali İnci evlidir ve beş çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.