TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli’nin 2019 yılı onaylandı

2019 yılı faaliyet raporu ve mali yılı bütçe kesin hesaplarını eleştiren AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Tahmin edilen gelir 106 milyon TL ama elde edilen gelir 48 milyon TL. Oran yüzde 48.6 yani 2018’de de 2019’da da bütçede sıkıntı var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2020 09:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli’nin 2019 yılı onaylandı
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN
Çiğli Belediyesi temmuz ayı ikinci oturumu Başkan Vekili Ali Rıza Koçer Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündemi 2019 yılı faaliyet raporu ve 2019 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi oldu.
Mecliste CHP Grubu adına konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan, Faaliyet Raporu’nun 2019 yılına ait olduğunu belirterek, “31 Mart sonrasında taziye evleri açtık, asfaltlama çalışması sürdürdük. Mahalleleri, muhtarları ziyaret ettik ve CHP Grubu olarak belediyemizin çalışmalarından memnunuz” dedi.



DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe ise Avdan’a cevaben yapılanların yeterli olmadığını söyledi. Boztepe, raporla ilgili şunları dile getirdi: “Sayın Avdan mahallelerde gezdiklerini, çalıştıklarını söylüyor evet bunlar yapıldı ama bunlar yeterli değil. Gelir gider bütçe gerçekleşme tablosuna baktığımızda son 3 ayı çıkarıyoruz. Burada gelirin düşmesi normal çünkü 3 ayı pandemi ile geçirdik. Ancak tahmin edilen gelir 106 milyon TL ama elde edilen gelir 48 milyon TL. Oran yüzde 48.6’da yani 2018’de de 2019’da da bütçede sıkıntı var. Umarız 2020’de bu düzelir.
Biz gelir kaynağı bulmalı ve gelirimizi arttırarak, Çiğlimize daha iyi hizmet edebiliriz. Açık ve spor salonunu biz yapmalıyız. Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile görüşerek size destek vermeye hazırız. Ben çöplerin toplanma sorununu da üzülüyorum. Bizim asli görevimiz çöp toplamak zaten çöp toplama merkezinde yaşıyoruz, bunu da yapamıyorsak yazık bize.”
LÜTFEN BERABER ÇALIŞALIM
AK Parti Grubu olarak Çiğli’ye hangi konuda destek verilmesi gerekiyorsa o konuda her türlü yardıma hazır olduklarını ifade eden Boztepe, “Kentsel dönüşüm için konuştuk bakanlığımız hazır bekliyor. İl Başkanımız da Genel Başkan Yardımcılarımız da Çiğli’de bunun başlaması için çalışıyor. TOKİ için de gereken görüşmeler yapılmıştır. Hemen şimdi yarın TOKİ’de destek olmanın sözünü veriyoruz. Lütfen beraber çalışalım. Çiğli halkı da görsün AK Parti burada hiçbir şeyi yokuşa sürmüyor. Sasalı-Kaklıç’ta ki büyük alanı biz Millet Bahçesi yapmak istiyoruz. O alan Çiğli’yi ayağa kaldırabilir; çay bahçeleri, düğün salonları, aqua parklar, olimpik yüzme havuzu yapabiliriz. Bunu yaparsak gerçekten 5 yılın sonunda bir şeyler bırakmış oluruz” dedi.
PERSONEL GİDERİ BÜTÇEDEN FAZLA ARTMIŞ!
AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Kaner ise Başkan Gümrükçü’yü şeffaf davranmamakla eleştirerek şunları söyledi: “Şeffaflık ilkesini hatırlatarak belediye şirketlerinin ne yaptığını bilmediklerini söyledi. Biz bu şirketler kar mı ediyor zarar mı bilmeliyiz. 2019’da belediye başkanımız şeffaflık sözü verdi ama bunu üzülerek söylüyorum ki yakalayamadık. Gelirler giderleri karşılamıyor. Bu faaliyet raporuna bakınca gerçekleşen gelir 148 milyon TL ama gider 200 milyon TL’de ve bu açığın nereden gerçekleştiği tartışılmalı. 177 memur, şirket personeli ile bin 150 belediye çalışanımız var. Emekçi ordumuza teşekkür ediyoruz. Ama devamında bakınca personel giderlerimizin yüzde 35 oranında ve bütçe gelirimizden fazla arttığı görünüyor. Sözleşmeli personel gideri yüzde 47, diğer personel gideri yüzde 2 bin 357 artmış. Bütçe giderimiz artmış, ama sözleşmeli ve diğer personel yoğunluğunun yüzde 600 arttığı da bizim ilgimizi çekti. Bugüne kadar sadece 3 park yapabilmişiz. Bunu üzüntü ile karşılıyoruz. Başkanımız seçim vaadinde her ay bir park demişti. Bunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu faaliyet raporu bizim grubumuzu tatmin etmedi. Buna olumsuz yönde oy kullanacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.



BOZMAYALIM BU BİRLİKTELİĞİ
Başkan Vekili Ali Rıza Koçer ise AK Partili üyelerden faaliyet raporunun oy birliği ile geçmesi hususunda ricada bulunarak şunları ifade etti: “2019’da bizim 2020’de bizim ama biz 2019’da daha yeni geldik. Bir geçiş süreci yaşandı. Hala belediyenin kurumsal kimliğe kavuşması için çalışıyoruz. 2020 yılında tam ayağa kalkmışken Koronavirüs bizi de perişan etti. 2020’de maalesef güzel geçmeyecek, işte böyle maskelerle dolaşacağız. Ama ben bu eleştirileri aldım. Payımıza düşeni yapacağız. Ama AK Partili arkadaşlardan birlik beraberliğimizin faaliyet raporunda da sürmesini ve oy birliği ile çıkması gerektiği noktasında kararlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. TOKİ en kısa zamanda Çiğli’de inşaata başlayacak AK Partili arkadaşlarımız bu konuda bir çalışma yaptı ve ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz burada bir birliktelik yakaladık gelin iyi niyetli, dürüst, şeffaf olduğumuza inanın evet eksiklerimiz olabilir, kabul ediyorum ama bozmayalım bu birlikteliği” diye konuştu.
KENDİMİZİ İNKAR ETMİŞ OLURUZ
AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe ise bu teklifi kabul edemeyeceklerinin altını çizerek, “Eksiklere evet dersek kendimizi inkar etmiş oluruz. Biz hep beraber olumlu eleştiriler yaptık. Ama buna olumlu oy veremeyiz. Biz beceriksizsiniz, çalışmıyorsunuz demiyoruz. Ama karnenin kenarında da bir çizik olsun” Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti Sözcüsü Özgür Kaner ise kesin hesapta olumlu oy kullanacaklarını belirtti. 2019 yılı Bütçe kesin hesap görüşmelerinde gerçekleşen bütçe geliri 179 milyon 932 bin iken, gerçekleşen gider ise 242 milyon 943 bin. Kesinleşen bütçe meclisten oy birliğiyle geçti.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.