TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan İduğ 1 yılını anlattı

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, göreve geldiği günden bu güne Bornova’yı büyütmek için yaptığı çalışmaları ve 1 yıllık süreçte verdiği hizmetleri anlatmak üzere gazetecilerle bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2020 13:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan İduğ 1 yılını anlattı
BURCU YANAR
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 1 yıllık süreçte verdiği hizmetleri anlattı. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda projelerini son yıla saklayan bir belediye değil, her yıl çalışan bir belediye olacaklarını dile getiren Başkan Mustafa İduğ, kaynağı içinde projelerle belediyeyi daha da güçlendireceklerinin aylınız çizdi.  Sivil toplumun ve iş dünyasının içinden gelen biri olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa İduğ, “Birinci yılımızı doldurduk. Aslında bu bir yılı anlatmak çok da doğru değil. Altıncı aydan on ikinci aya kadar olan süreci anlatabilirim. 2020’ ye başladığımızda ise şubat ayı itibari ile pandeminin tüm dünyada patladığı ve 11 Mart’ta da Türkiye’ de hayatın durduğu bir döneme denk geldik. Bizler bu 6 aylık dönemde bürokratlarımızla ve belediye meclis üyelerimizle gerçekten sıkıştırılmış bir program içerisinde çalıştık. Biz bugün sizlere bu 6 ayda neler yaptığımızı değil, neden yaptığımızı anlatmak için buradayız” diye konuştu.
Öncelikle ilk ihtiyaçlarının profesyonel bir kardı olduğunu aktaran Başkan Mustafa İduğ, “15 yıldır biriken süzülmüş bilgiyi bu 6 aylık dönemde belediyede uygulayabilmek için önce ihtiyacımız olan profesyonel bir kadroydu. Bu sebeple emeklilikleri gelen çalışanlarımızı emekli ettik. Kalan çalışanlarımızın çalışma şartlarını iyileştirdik. Kurumsal hafızayı oluşturabilmek için de öncelikle kurumlarla iş birliği içinde olmak lazım” ifadelerine yer verdi.



“VERİ PETROLDEN DEĞERLİ HALE GELDİ”
Bornova’da sivil toplum kuruluşları (STK) ile iç içe bir hizmet anlayışı yürüttüklerini de kaydeden İduğ, “İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası gibi İzmir’de ne kadar kurum varsa yerel yönetimlerin iş birliği içerisinde olması lazım ki biz sivil toplumun, örgütlerin projelerini yerel yönetim olanakları ile uygulayabilelim. Bu yüzden İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsa’yı bu yıl sonunda Bornova’daki şubeleri ile görebileceksiniz. Bunları veri ile yapıyoruz. Bizler sosyologlarımızla ve bürokratlarımızla veri toplamaya başladık. Elimize geçen ilk veri de İzmir’de sivil toplum örgütlerinin 7 bin 200 adet olduğuydu. Bunun 620 tanesinin de Bornova’da olduğunu gördük. Ben, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerin bir arada olduğunda çok şey kazanılacağını savunuyorum. İş insanı olarak ben Türkiye’de 7 tane kriz yaşadım. Her krizde öğrendiğim şey şu oldu: ‘Bu ülkeyi kurtaran sivil örgütlerdir.’ Bu açıdan biz STK’lar ile ilgili bir yerleşke oluşturduk” dedi.
“TASARRUF ETTİK”
Kendi içindeki kaynaklarla da tasarruf ettiklerini söyleyen Başkan İduğ, “Finansal okuryazarlık ve verimli kaynak kullanımı da bizler için çok değerli 387 milyonluk bir bütçesi olan Bornova Belediye’sinden bahsediyoruz. Yüzde 65’i personel gideri olan bir gideri var. Kalan yüzde 35 ile mal ve hizmet alımı yapılmasını ve yatırım yapılmasını beklemek ise hayalciliktir. Bir iş insanı olarak ilk geldiğimizde baktığımız şey 387 milyonluk bütçede en büyük paya sahip olan kısım nelerdir. Bunların planlamasını yaptığımızda belediye araçlarını satın almaya karar verdik ve ödediğimiz kiralardan tasarruf ettik. Ben belediyelerdeki borç yükünün doğru olmadığını düşünüyorum. Bizim geliştirdiğimiz temel politika israf ve tasarruf üzerinedir. Çalışma saatlerindeki küçük bir değişiklikle 4 milyona yakın bir mesai ücreti gelir elde ettik. Bu tasarruf mudur yoksa israf mıdır buna da siz karar verin. Biz borcu en az olan belediyelerden biriyiz” şeklinde konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.