TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

40 yıldır çözülemeyen sorunu  çözmek için yola çıktık

Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, ekim ayı olağan meclis toplantısında açıklama yaparak, 40 yıldır beklenen imar planı sorunlarını çözmek için yola çıktıklarını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2020 09:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
40 yıldır çözülemeyen sorunu  çözmek için yola çıktık
BURCU YANAR
Konak Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban’da katılım gösterdi. Toplantıda daha önce askıya alınan Gültepe imar planları ile ilgili açıklama yapan Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Gültepe’de 40 yıldır beklenen imar planlarını çözmek için yola çıktıklarını belirterek planların geçtiğimiz hafta askıdan indirildiğini de hatırlattı. Başkan Batur, bu konuda samimi olduklarının altını çizerek, “Samimiyiz, samimi olarak bu işi gerçekleştirmek için yola çıktık. 40 yıldır çözülemeyen kentsel dönüşüm sorununu çözmek için yola çıktık” diyerek kararlılıklarını gösterdi. Meclis toplantısının sonunda ise Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ndan gelen Koruma Ödülü Başkan Batur’a takdim edilerek mecliste gurur kaynağı oldu.



YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK
Konak tarihinde ilk defa imar planlarının kendi mahallesinde askıya çıktığını ve sürecin tamamen şeffaf yürütüldüğünü aktaran Başkan Batur şu ifadelere yer verdi: “Gündemiz şu anda İzmir’de ve daha çok Konak’ta Gültepe planları ile ilgili. Özellikle bu planların yapılmasında ve meclis gündeminde tartışılarak onaylanması noktasında tüm parti gruplarımızın emeği ve onayı ile hazırlanan bir plan yaptık. O bölgede hemen hemen 40 yıldır beklenti halinde olan bir çalışmayı bu meclis başardı. Bugüne kadar yapılmamış bir yöntem uygulayarak, vatandaşımız daha rahat ulaşsın ve yerinde bilgilendirilsin diye askıyı mahalleye taşıdık. Toros Sosyal Tesisimizde ve Gültepe Semt Merkezimizde bilgilendirme yaptık. 300 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirmek kolay değil. Ama biz elimizi taşın altına koyduk. Bu işi birlikte başaracağız. Kentsel dönüşüm yerinde dönüşüm olacak. Vatandaşın içinde olmadığı bir kentsel dönüşüm olmaz. Biz Birlikte Konak anlayışı içinde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz.”
AZERBAYCAN’A DESTEK İÇİN ORTAK BİLDİRİ
Konak Belediye Meclisini oluşturan CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP gruplarının hazırladığı, Ermenistan’ın saldırılarını kınayan ve Azerbaycan’ın topraklarını ve halkını savunmasını destekleyen ortak bildirisi de CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan tarafından okundu. Bildiride, “Ermenistan’ın Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan’ın gerçekleştirdiği savunmasını destekliyoruz” ifadeleri yer aldı.
KONAK’A ‘TARİHİ’ BİR ÖDÜL DAHA
Konak Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkan bir ödülü daha 3150 tescilli binaya ev sahipliği yapan Konak’a kazandırdı. Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği 19’uncu Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Koruma Ödülü’ne layık görüldü. Tarihi ayağa kaldıran projeleri ile Koruma Ödülü’nü alan Konak Belediyesi’nin ödülü belediye meclisinde alkışlarla karşılandı. Batur, tarihin korunması ve geleceğe taşınması için hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayarak, “Konak Belediyesi için gurur duyulacak bir ödül. Konak’ın tarihi değerlerinin korunmasında emeği geçen bürokrat arkadaşlarıma, belediye çalışanlarımıza ve Konak halkına teşekkür ediyorum. Tarihi yapıların geçmişten bu yana korunmasında emeği geçen, Konak’ta belediye başkanlığı yapmış tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görevimiz bu tarihi yapıların gelecek nesillere taşınmasını sağlamak. Bu konuda hassas bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.
KONAK’TAN EĞİTİME DESTEK
Başkan Abdül Batur, mecliste yeni bir kampanyanın da duyurusunu yaptı. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime başlayan ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tablet ya da bilgisayar eksiği olan Konaklı çocuklar için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce tablet dağıtımına başlandığını açıklayan Başkan Batur, başta meclis üyeleri olmak üzere tüm Konaklıları çocukların eğitimi için destek olmaya davet ederek, evdeki kullanılmayan ancak çalışır durumdaki tablet ya da dizüstü bilgisayarları bakımdan geçirip ihtiyacı olan çocuklara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.