TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Zelanda’da milletvekillerine TikTok yasağı geliyor

Yeni Zelanda’da milletvekillerinin ve parlamentodaki çalışanların kullandığı kamuya ait telefonlarda TikTok uygulamasının bulundurulması, ay sonu itibariyle yasaklanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni Zelanda’da milletvekillerine TikTok yasağı geliyor

Çinli sosyal medya platformu TikTok'un dünya çapında kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşabileceği yönündeki endişeler giderek artıyor. Çin merkezli ByteDance şirketine ait TikTok'a bir yasak da Yeni Zelanda’dan geldi. Yeni Zelandalı milletvekillerinin ve parlamentodaki diğer görevlilerin kullandığı devlete ait telefonlarda TikTok uygulamasının kullanılmasına güvenlik gerekçesi nedeniyle yasak getirildiği duyuruldu. Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek yasağın, ABD ve İngiltere'deki gibi tüm hükümet çalışanları için değil, sadece parlamento binasındaki yaklaşık 500 kişi için geçerli olacağı vurgulandı. Parlamento Hizmetleri Başkanı Rafael Gonzalez-Montero, kararın hükümetin siber güvenlik uzmanlarının tavsiyesi üzerine alındığını açıkladı. Montero, “Bu karar, kendi uzmanlarımızın analizine ve uluslararası alandaki meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelere dayanarak verilmiştir” ifadelerini kullandı.
Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins de gazetecilere telefonunda TikTok olmadığını söyleyerek, "O kadar modern ve modaya uygun değilim" dedi. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.