TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yılda ‘sıcak yuva’

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle kış aylarında soğukta kalan ve beslenme konusunda zorlanan sokak kedileri için hazırladığı modern kedi evlerini parklara yerleştirmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni yılda ‘sıcak yuva’

Can dostlar yeni yılı yeni yuvalarında karşılarken, hayvanseverler de uygulamadan duydukları memnuniyeti aktardı. Başkan Sandal, “Ekiplerimizin içimizi ısıtan çalışması ile sahipsiz sokak kedileri yeni yuvalarına kavuştu” dedi.
İlçe genelinde barınma ve beslenme sorunları yaşayan sahipsiz kedilerin sorununa çözüm üretecek bir çalışma başlatan Bayraklı Belediyesi, belediyenin atölyelerinde hazırlanan modern kedi evlerini parklara yerleştirmeye başladı. İlk etapta 15 adet hazırlanan yuvaların ilki, ekipler tarafından Mansuroğlu Mahallesi’nde bir parka yerleştirildi. Süreç içinde yaygınlaştırılacak olan yuvaların, özellikle kış aylarında sokak kedilerinin barınma sorununa çare olacağı belirtildi. Kediler için hazırlanan ve zorlu hava koşullarına da dayanıklı olan yuvalar, hayvanseverlerin de yüzünü güldürdü. Duyarlı vatandaşlar, yapılan hizmet için Bayraklı Belediyesine ve Başkan Serdar Sandal’a teşekkürlerini iletti.



“Hepimiz sorumluyuz”
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Sokak hayvanlarından hepimiz sorumluyuz ve toplumun her kesimi olarak aynı hassasiyeti göstermek zorundayız. Çünkü bu dünya sadece bizim değil, hayatı can dostlarımızla paylaşıyoruz. Bu nedenle bize düşen görev bir yandan belediye faaliyetlerimizi sürdürürken diğer yandan da can dostlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak. Yeni yıla yeni yuvalarında giren can dostlarımızın her zaman yanında olacağız” diye konuştu. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.