TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yıl yeni umutlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem çalışma arkadaşlarının hem de İzmirlilerin yeni yılını kutladı

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2016 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni yıl yeni umutlar

2016 yılının zor geçtiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “2017 yılına girerken umuda ihtiyacımız var. Gücümüzü bilerek, kendimizi tanıyarak, herkesle iyi geçinerek, dayanışma içinde olarak, neşeyi de kederi de paylaşarak güçlenmemiz; birlik ve beraberliğimizi artırmamız gerekiyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen “yeni yıl buluşmasında” konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “Bu ülke, hem insanıyla hem doğasıyla zengin bir ülke. Dünyanın çok önemli bir kavşak noktasındayız. Ama böyle güzel bir ülkenin üzerinde kendi çıkarları için hesap yapanlar da çok fazla. O zaman biz millet olarak, burada asırlardır nasıl birlik, beraberlik içinde, dayanışma ruhuyla ve sabırla yaşadıysak, bundan sonra da süreci bu şekilde aşacağız. 2017 yılının barışın egemen olduğu, barışın umutla desteklendiği ve beslendiği bir yıl olmasını diliyorum. İyi şeyler düşünüp iyi şeyler yaparak umudumuzu, gücümüzü ve inancımızı artırabiliriz. Bunu geçmişte yaptık, 2017 yılında da yapacağız.”

Tek çözüm toplu taşıma

Trafik sorununun çözümüne yönelik tespit ettikleri noktalarda çeşitli projeler yürüttüklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Dostluk Bulvarı'nı yaptık, Hıfzıssıhha'yı Karabağlar'a bağladık. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni Manisa yoluna bağlamaya üç ev kaldı. Ankara Caddesi’ne alternatif olarak, Bornova ve Buca'yı Otogar'a bağlayacak tünel ve viyadük ihalelerini yaptık. Bu iki ihaleyle Homeros Bulvarı'nı açtığımızda, 2017'de temelini atacağımız Buca Metrosu'nu da bitirdiğimizde, bu bölgelerde trafik önemli ölçüde rahatlayacaktır. Sürekli kamulaştırma yaparak dar caddeleri genişletmeye çalışıyoruz. Ancak hiçbir metropolde arabama bineyim, kent merkezine gidip, rahat rahat park edeyim diye bir şey yok. Tek çözüm yolu toplu taşımadır.”

HÜKÜMETE ÇAĞRI

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasının Ankara ile ilişkileri güçlendirip güçlendirmediği yolundaki soruya da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Binali Bey’in bakanlığından beri, 12 senedir diyoloğumuz devam ediyor. Ben samimi olarak kendisinin elinden geleni yaptığına inanıyorum.  Narlıdere Metrosu Yüksek Planlama Kurulu’ndan onay bekliyordu.  O imzaya açıldı. Ancak yatırım onaylarımızın biraz daha hızlanması gerekiyor. 18 yeni vapurumuz var ama onları akşam bağlayacak yerimiz yok! Bostanlı Vapur İskelesi’ndeki barınağı istedik. Bir türlü gerçekleşmedi. Yer gösterilirse biz de yaparız ama hazır barınak var, burayı kullanmak istiyoruz. Önümüzün açılmasını ve taleplerimize daha hızlı cevap verilmesini istiyoruz. Sayan Başbakanımızın, bakanımızın iyi niyetle uğraştığına inanıyorum ancak zaman hızla akıp gidiyor. Diğer metropol kentlerle yarışıyoruz” diye konuştu.

BU ONUR BANA YETER

Programın sonunda yeniden belediye başkanlığı adaylığı sorusuna da yanıt veren Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “3 dönemden sonra sağlığım elverse de, aday olmam doğru değildir. Ama koşullar ne getirir, bilemiyorum. 2014'te de düşünmüyordum. Ama koşullar o dönem benim aday olmamı getirdi. Onun için 6 ay kala diyorum. Koltuk bana miras değil, şirketimin yönetim kurulu başkanlığı da değil. 15 yıldır başkanım. Hayatımın en güzel 15 senesi... Maddi çıkar beklemeden, hatta maddi kayba uğrayarak geceli gündüzlü çalıştım. Belediye başkanlığı gibi en ulvi görevi namusumla, şerefimle, adil şekilde yapmanın onurunu yaşıyorum. Çoluğuma, çocuğuma bu mirası, İzmir’e de bir hoş seda bırakabilirsem, ne mutlu bana. Ama koşullar ne getirir, bilinmez. Babam 22 yaşında siyasete girdi. Ben siyasete soyunduğumda da bana, ‘Siyasete girmek senin elindedir, ama çıkmak senin elinde değildir’ demişti. Koşullar değişir, büyük konuşmamak için söylüyorum, ama doğrusu benim jübile yapmam.” (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.