TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeminli mali müşavirlerden ödüllendirme talebi

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Zengin, “Tam tasdik teşvik kapsamına girmeli, matrahtan düşülmeli” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeminli mali müşavirlerden ödüllendirme talebi

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Zengin, vergi denetiminin bir kısmını tam tasdik uygulaması ile bir anlamda yeminli mali müşavirlerin yerine getirdiğini söyleyerek, “Firmalar için tam tasdik maliyetinin vergi matrahından düşürülmesi gerek” dedi. 

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Zengin, Türkiye’de denetlenen firma oranının yüzde 2 olduğunu, bu anlamda vergiyle barışık kurumsal firmalara sundukları tam tasdik hizmetinin vergi denetimi kapsamında değerlendirilebileceğini söyledi. 

“DAHA YÜKSEK ORANDA VE VE DOĞRU VERGİ TAHSİLATI YAPABİLME İMKANI SAĞLAYACAK"
Bu hizmeti kendi inisiyatifiyle alan firmaların vergilerini doğru ve hakkaniyet ile ödediğini, hiçbir yasal zorunlulukları olmadığı halde bu hizmeti alan firmaların tam tasdik maliyetinin en azından matrahtan düşürülmesi gerektiğini ifade eden Zengin, “Yeminli mali müşavirlerin sunduğu tam tasdik hizmeti ile firmanın hem muhasebe kayıtları düzenli hale geliyor hem de ödemeleri gereken verginin miktarı doğru olarak belirleniyor, firma sürpriz bir vergi ya da olası bir eksiklik ile karşılaşmıyor. Devlet de belirlediği vergiyi kuruşu kuruşuna tahsil edebiliyor. O zaman bu firmaların en azından tam tasdik hizmeti ödediği vergi matrahından düşürülmesi, daha fazla firmayı tam tasdik hizmeti almaya itecektir. Böylece devlet de daha yüksek oranda ve doğru vergi tahsilatı yapabilme imkanı yakalayacak” dedi. 
 
TAM TASDİK HİZMETİNİN ÖNEMİ
Kayıt dışı ile mücadele kapsamında tam tasdik hizmetinin önemine de vurgu yapan Zengin, “Tüm Türkiye’de 35 bin işletme yeminli mali müşavirle çalışıyor, tam tasdik yaptırıyor. Tam tasdiği cazip kılmak için denetim ücretini KOSGEB karşılayabilir, bir tür teşvik sağlanabilir, denetim maliyeti vergi matrahından düşürülebilir. Bunu yapmak istedikten sonra yöntemler çoğaltılabilir. Tam tasdiği cazip hale getirici düzenlemeler yapılırsa daha çok firma yeminli mali müşavir denetiminden geçer. Bu da vergi kaybının önlenmesi demek.İyi mükellef ödüllendirilmeli. Çünkü bu denetimleri yaptıranların hiçbir menfaati yok. Aksine vergi kaçırmayı ortadan kaldıran bütün önlemleri alıyorlar” dedi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.