TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAZŞADER Edebiyat Onur Ödülleri Töreni Karşıyaka’ da düzenledi

18 Ocak 2022 günü kurulan Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği (YAZŞADER); ilk kez düzenlenen Edebiyat Onur Ödülleri  gecesi Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
YAZŞADER Edebiyat Onur Ödülleri Töreni Karşıyaka’ da düzenledi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği (YAZŞADER) Başkanı Sayın Cemal Durmaz açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

YAZŞADER Başkanı Cemal DURMAZ konuşmasında “ Derneğimiz 08 Ocak 2022 yılında 13 kişi ile kuruldu. Kuruluşundan bu güne tam bir yıl geçti ve şu an üye sayımız 120'yi aşmış durumdadır. Kuruluş amaçlarımız doğrultusunda bu bir yıllık geçen sürede, Torbalı, Seferihisar ve Selçuk belediyelerinin düzenlediği festivallere katıldık. Bununla birlikte Bornava Kitap Fuarı, İzmir Gaziemir Kitap fuarı ve İstanbul TÜYAP Kitap Fuarına katılım sağladık. Bir gün önce de uçak ile Adana TÜYAP Çukurova Kitap Fuarından geldim. Halen fuar devam etmekte ve yazarlarımız orada imza günü yapmaktalar. Ayrıca derneğimizin iktisadi işletmesi hayata geçirildi ve Kültür Bakanlığından yayıncılık sertifikası alınarak yayıncılık hayatına adım atılmıştır.  Çok kısa zamanda bir çok derneğin hayal bile edemeyeceği amaçları gerçekleştirdik. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu onur ödülü törenini kardeş ülke Azerbaycan’dan Yedinci Ayın Yedisi eserin yazarı Sayın Habil YAŞAR davet edilmiş ve kendisine EDEBİYAT ONUR ödülü takdim edilmiştir. İkincisi düzenlendiğinde yurt dışından daha fazla yazar ve şair davet edilecektir.” dedi.

 

Söz derneğin ilerideki hedeflerine geldiğinde başkan "2023 yılı içerisinde mutlaka bir e-gazete ve e-dergi sahibi olacaklarını, bununla birlikte YAZŞADER Edebiyat Ödüllerinin bir marka olması için geniş çaplı oluşturulacak jüri ile yıl sonunda belirlenecek eserlere yine 18 Ocak 2024 tarihinde ödüller verileceğini, 2024 yılında ise mutlaka yurt dışında bir kitap fuarına katılmak istediklerini" ifade etti.

 

 Ödül takdimlerinin ardından  Songül Altınkaynak, Gülsevil Başaranbilek, Halit Şengit, Mehmet Bedelcigil, Ali Ekber Yılmaz, Hacer Çet, Zeynel Yaşar, Ali Koçer şiirlerini seslendirdi.

  Törene, Ege Ağrı Kültür Federasyonu Başkanı İsmail Kaya ve yöneticileri ile  İZKON Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Karşıyaka Kültür ve Sanat Federasyonu Başkanı Halit Şahin ve çok sayıda edebiyata sanata gönül vermiş davetliler katılım gösterdi.

Törene katkı sunan edebiyat severlere de teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

Ünlü Popçu Mert Algan sevilen şarkıları ile geceye son verildi.

Törende YAZŞADER Edebiyat Onur Ödülü alan isimler ise şu şekilde;

1-      CEMAL DURMAZ

2-      CÜNEYT CANBAŞ

3-      DERYA BERRAK YENTÜR

4-      EMİN DİLER

5-      ERHAN ÖZDEMİR

6-      FATİH ERTEM

7-      FUNDA GÜNDÜZ

8-      GÜLSEVİL BAŞARAN BİLEK

9-      HABİL YASHAR

10-  HACER ÇET

11-  HALİT ŞENGİT

12-  KSK BELEDİYE KÜLTÜR MÜD

13-  KÜRŞAT ŞAHİN YILDIRIMER

14-  MEHMET BEDELCİGİL

15-  MEHMET UYUR

16-  MERT ALGAN

17-  NURAY ACAR

18-  ÖZLEM DÜNDAR

19-  SAVAŞ YILMAZ

20-  SEVİM YORTÇU

21-  SONER IRMAK

22-  SONGÜL ALTINKAYNAK

23-  TANER ÖZGÜR

24-  ZEYNEP ERDOĞAN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.