TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaçatı Ot Festivali, gün sayıyor

6’ncı Alaçatı Ot Festivali’nin 26-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Dalgıç, “Herkesi, Alaçatı'nın sıcaklığı ve samimiyetini tatmaya davet ediyorum”dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alaçatı Ot Festivali, gün sayıyor

Çeşme Belediyesi'nin destekleriyle Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Otların Rüzgarlı Öyküsü: Alaçatı Ot Festivali’nin altıncısı için hazırlıklar, tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl, 26-29 Mart tarihinde düzenlenecek festival, “Ebe Gümeci” temasıyla gerçekleşecek. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte bu sene de konserlerden, otları tanıma ve toplama gezilerine,  yemek atölyelerinden yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerine kadar birçok etkinlik yer alacak. Bu yıl akademik yönü de güçlenecek şenlikte, misafirler hem Alaçatı kültürünü tanıyacak hem de doyasıya eğlenecek.

DÖRT KITADAN KATILIM OLACAK

Bu yıl 4 farklı kıtadan akademisyenlerin zirai ve tıbbi söyleşiler için katılacağı Alaçatı Ot Festivali’nin sadece turistik bir eğlence faaliyeti olmadığını vurgulayan Başkan Muhittin Dalgıç, bölgenin eşsiz doğasının zenginliğini, gelenekleriyle kültürünü hatırlatan ve yaşatan kültürel bir etkinlik olduğuna da dikkat çekti. Alaçatı’nın vazgeçilmez bir parçası olan “ot kokulu dar sokaklarını” bu günlere taşımak ve yeni nesillere tanıtmanın önemini vurgulayan Dalgıç, “Ot Festivali ile insanları, Alaçatı'nın korunmuş doğası ve tarihi dokusunu, gelenek ve göreneklerimizdeki sıcaklık ve samimiyetle tanıştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“O AN ALAÇATI’DAYDIM”

Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek festivale öncekilerde olduğu birçok yerli ve yabancı turistin katılmasını beklediklerini ifade eden Dalgıç, “Kentimizin kendi öz değerlerini canlandırarak bugüne taşıdık ve insanlara sunduk. Her festivalde pişen yemekleri, yapılışlarını bir sonraki yıl kitaplaştırdık ve geçmişten bugüne taşıdığımız kültürel değerlerimizin yarınki nesillere de miras kalmasını güvence altına aldık. Alaçatı'nın dar sokaklarında, bu güzellikleri paylaşmak, tanımadığınız insanlarla sohbet edip, ağız dolusu kahkahalar atmak 'O an Alaçatı'daydım' diyebilmek için herkesi bu festivalin bir parçası olmaya davet ediyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.