TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçiler kefen giydi ‘HAYIR’ dedi

Geçtiğimiz ay gerçekleşen hizmet alım ihalesi sonrasında taşeron tehlikesi ile karşı karşıya kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bin 170 kişilik park ve yeşil alanlarda görevli personeli aile boyu eyleme gitti

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2014 10:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşçiler kefen giydi ‘HAYIR’ dedi

FEYZİ MİRHANOĞLU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ihale krizi sonrasında işsiz kalma ya da taşerona geçmekle karşı karşıya kalan bin 170 İZENERJİ A.Ş. çalışanı geçtiğimiz hafta başladığı eylem sürecine düzenlenen etkinlikler ve gösterilerle devam ediyor. Sabah saatlerinde mesaiye eylem ile başlayan belediye çalışanları, Konak Pier önünde aileleri ile toplanarak belediye önüne yürüdü. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylemde “İş yerimizde taşeron istemiyoruz”, “Taşerona hayır” ve “Taşerona geçit vermeyeceğiz” mesajı veren çalışanlar giydikleri beyaz kefenler ve beyaz tişörtlerle Ankara’ya seslerini duyurmaya çalıştı.

MİTİNGE HAZIRLANIYORLAR
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.’de çalışan bin 170 park ve yeşil alan işçisini ilgilendiren ihale krizinde, belediye şirketinin flaş itirazının ardından sendika eylem sürecine devam ediyor. İşçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 22 Eylül tarihinde İzmir’de “Taşerona karşı tek ses, tek yürek”  başlıklı dev bir miting düzenlemeye hazırlanırken, çalışanlar da belediye önünde sabahlama kararı aldı.

BELEDİYE ÖNÜNDE TAŞERON NÖBETİ

Belediye önünde yapılan basın açıklamasında söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu daha başlangıç” diyerek 22 Eylül tarihinde yapacaklarını dev miting ile taşerona karşı asıl eylemi yapacaklarını duyurdu. Sarı, ayrıca 26 İzmir milletvekilinin ismini tek tek anons ederek, taşeronun kaldırılması için TBMM’de yapılmasını talep ettikleri yasa çalışmalarında rol üstlenmelerini ve İzmir’e sahip çıkmalarını istedi. “Bu  mücadeleye destek olmayan isimleri deşifre edeceğiz” diyen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı ayrıca, taşeronun önüne geçebilmek için ihale mevzuatı ve belediye yasasında değişiklik yapılmasını isteyerek, sürdürdüklerini mücadelenin de artarak devam edeceğini belirtti.

ÇÖZÜM ÇAĞRISI

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın ardından konuşan Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ise, Pazartesi gününden itibaren belediye önünde 100’er kişilik gruplar halinde nöbet tutmaya hazırlandıklarını söyledi. “Gelinen noktada yine taşeronlaşma ile karşı karşıyayız” diyen Şanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emeğimiz, alın terimiz ve çocuklarımızın geleceği taşerona heba edilmek isteniyor. Taşeronlaşmanın örgütsüz, güvencesiz, kuralsız ve esnek çalışma olduğunu biliyoruz. Bu nedenle kimse bize taşeronda haklarımızın kaybolmayacağı yalanını anlatmasın. Buradan tüm İzmir milletvekillerine sesleniyoruz. Basına çıkıp demeçler vererek konuyu siyasi malzeme yapmak yerine mecliste işçi ve emekçilerin yararına bir yasa çıkarmak için çaba gösterin. Taşeronun tamamen ortadan kaldırılması için mecliste bir çalışma yapın. Yüz binlerce işçi ve emekçi sizden bunu bekliyor. Çözüm bulamıyorsanız istifa edeceksiniz. Artık yeter. İki yılda bir aynı sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Sorunun kökten çözülmesini istiyoruz.”  

ÇOCUKLARDAN AÇIK MESAJ

Eylem sırasında belediye çalışan personelin çocukları da konuşurken, “Onların çocukları saraylarda yaşıyor. Onların bizden farkı ne? Biz de bu ülkenin çocuklarıyız” mesajı verdiler. Gerçekleşen eylemin ardından dev bir beyaz pankart açan belediye çalışanları olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.