TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her şey çocuklar için

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim merkezinde 3-6 yaş arası çocuklar için ‘Saklı Kanatlar Çocuk Oyun Odası’ açıldı. Ekonomik durumu yetersiz ailelerin çocuklarının katılım gösterdiği proje haftanın dört günü çalışmalarını sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2014 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Her şey çocuklar için

TANER UYANIKER

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde sosyo-ekonomik durumu yetersiz ailelerin çocukları için kreş açıldı. Yoğun katılımın olduğu projede 158 çocuk kursa devam ediyor. Proje sorumlusu Dilem Çapar Ege Üniversitesi ile ortak yürüttüklerini belirttiği proje için şunları söyledi, “Kreşe ya da anaokuluna ekonomik durumlarının yetersizliği nedeniyle gönderememiş ailelerin çocuklarının bir yandan oyun oynarken bir yandan da eğitim almalarını sağlamak için açıldı. Her öğrenciye haftada bir gün yaklaşık üç saatlik bir eğitim veriyoruz. Çocuklara verdiğimiz eğitimler şunlardan oluşuyor: Ana renkler ve ara renkler, fen ve doğa etkinlikleri, resim çalışmaları, el becerilerini geliştirme, gruba uyum sağlama, Türkçe dil etkinliği,  sanat etkinliği,  okuma yazmaya hazırlık, el ve parmak kuklalarıyla oyun etkinliği” dedi.

SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL!

Projenin 2. dönemde devam edeceğini belirten Çapar, “Bu çocukların eğitimi için elimizden geleni yapıyoruz. Ege Üniversitesi’nden bir ve ikinci sınıflardan stajyer öğrencilerde derslerimize katılıyor. Onun dışında bizim kendi uzman öğretmenlerimizde bulunuyor. Burada ailelerinde fark etmediği şeyleri bizim uzman öğretmen arkadaşlarımız gözlemleyebiliyor. Örneğin; çocuğun pedagoji ihtiyacı varsa aile bunu anlayamayabiliyor biz bunu fark ettiğimiz zaman o çocuğu hemen pedagojiye yönlendiriyoruz. Biz sadece çocukların eğitimleriyle ilgilenmiyoruz aynı zamanda ailelerle de irtibatımızı hiç koparmıyoruz. Anne ve babalara da çocuklarının gelişimi ve eğitimi üzerine bilgilendirici eğitimler veriyoruz. Psikolog arkadaşlarımızın ve uzman öğretmenlerimizin de bulunduğu bu eğitimlerin geri dönüşleri çok güzel oluyor” dedi.

“AMACIMIZ GÜN SAYISINI ARTIRMAK”

Ailelerin de kreşten çok memnun olduğunu dile getiren Çapar, “Kreşimiz için çok fazla talep var. Ne yazık ki talebi tam olarak karşılayamıyoruz. Binamızın kapasitesi bu kadar. Bunun üstüne öğrenci alırsak bu kez eğitim kalitesi düşecek. Her çocuk haftada bir gün derslerimize katılabiliyor. Biz bu sayıyı ilerleyen dönemlerde iki ya da üç güne çıkartmayı amaçlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.