TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaliteyi arttırma yolunda işbirliği

KalDer ile İzmir Üniversitesi Hastanesi Medical Park arasında Avrupa Kalite Normları Yönetimi iş modeli esas alınarak, hizmetlerin kalitesinin artırılması ve geliştirilmesine yönelik işbirliği imzalandı

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2015 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaliteyi arttırma yolunda işbirliği

ANIL YIKGEÇ

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi ve İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi gerçekleştirilen bir törenle Ulusal Kalite Hareketi kapsamında önemli bir işbirliğine imza attı. Medical Park Genel Müdürü Veysi Kubba ve KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal’ın imzaladığı protokol uyarınca, Avrupa Kalite Normları Yönetimi (EFQM) iş modeli esas alınarak, hizmetlerin kalitesinin artırılması ve geliştirilmesi öngörülüyor.

Hasta ve çalışan memnuniyetini her zaman üst seviyede tutmak için çalıştıklarını söyleyen Medical Park Genel Müdürü Veysi Kubba, 2011 yılında başladıkları hizmet yolculuğunda durmadan çalıştıklarını, KalDer ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin de önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Öncelikli olarak hasta ve çalışanların beklentilerini göz önünde bulundurduklarını kaydeden Kubba, “Başarımızda ekip çalışmasının büyük rolü var. Hasta ve çalışan memnuniyeti sağlık sektörünün vazgeçilmezidir. Bugün, Ege ve İzmir’in en büyük hastanelerinden biri olarak yolumuza devam ediyoruz. Tüm branşlardaki hizmet kalitesini artırmak en temel hedefimiz” diye konuştu.

KALİTE YOLCULUĞU BİR ÖMÜR SÜRER

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal da yaptığı konuşmasında kalite yolculuğunun bir ömür boyu sürdüğünü belirterek, “20. yüzyılın ortalarından itibaren şirketler, küresel pazarın en sert ekonomik koşullarında ayakta kalabilmek için geleneksel yönetim anlayışlarında radikal bir değişim yapma ihtiyacı duymaya başladılar. Bu ortamda, Toplam Kalite Yönetimi, şirketlere artan rekabet koşullarının gereklerini karşılamada etkin bir strateji sağlayan güçlü bir yönetim anlayışı olarak ortaya çıkmıştır. Toplam Kalite Yönetimi, süreçlerin, müşteri beklentileri doğrultusunda en verimli ve en ekonomik biçimde, ekip çalışmalarıyla sürekli iyileştirmeye dayalı bir anlayışla yönetilmesini sağlayan bir yaşam biçimidir. Dolayısıyla Toplam Kalite Yönetimi, krizden çıkmada başvurulacak ya da önerilecek en iyi çözüm yollarından birisidir” dedi.

EĞİTİMLER TEMMUZ AYINDA BAŞLAYACAK

İzmir Hastanesi Üniversitesi’nin Temmuz ayında EFQM Mükemmellik Modeli eğitimi almaya başlayacaklarını söyleyen Ünal, “Toplam kalite ve mükemmelliği hedefleyerek Ulusal Kalite Hareketi'nin üyesi olan İzmir Hastanesi Üniversitesi, EFQM Mükemmellik Modelini uygulamaya başlamış ve temmuz ayında model eğitimlerini alacaklardır. Ülkemizin uluslararası alanlarda daha etkin ve saygın konuma gelmesi bağlamında Ulusal Kalite Hareketi katılımcıları arasında yer aldıkları için İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Mükemmellik yolculuğunda beraber çalışmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından KalDer Başkanı Osman Ünal, KalDer Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanları ile Medical Park Genel Müdürü Veysi Kubba, hastane yönetimi ve çalışan kadrosu beraberce “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesini” imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.