TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SENDİKADAN UYARI GREVİ

İzmir Büyükşehir Belediye bünyesindeki İZENERJİ ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sendika, maaş artırımı çağrılarına yanıt ve yeni teklifler alamadığı takdirde 2 Temmuz’da bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SENDİKADAN UYARI GREVİ

ANIL YIKGEÇ- İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ A.Ş’nin, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde teklif ettiği ücretleri kamuoyuyla paylaşmasının ardından sendikadan cevap geldi. 

DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde gerçekleşen basın açıklamasında ilk olarak konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşme yapamadık. Bunun başlıca sorunu emekçi arkadaşlarımız değil toplu sözleşmelere farklı yaklaşan İzmir Büyükşehir Belediye bürokratlarıdır. Şehrin bütün reklam panolarında ‘Yaşayan şehir yaşanacak şehir İzmir’ diyorlar. Evet, İzmir yaşanacak bir yer ama çalışanlarımızın insanca yaşanacak maaşı talep etmektedir.  Bu şehrin pisliğini alan arkadaşlarımızın yaşanacak ücreti istemesi kadar doğal bir durum yoktur. Bütün rakamlar açıklandı ama bordrolarla birlikte gerçek rakamlar mevcuttur. ‘Borcumuz yoktur’ diyen bir belediyenin kenti güzelleştiren işçilerinin de yüzün güldürmesi gerekir” dedi.

ÇÖZÜM BIRAKILMADIĞI İÇİN GREVE DOĞRU GİDİYORUZ

DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ise kendilerinin toplu sözleşmeyi masa başında bitirilmesini istediklerini fakat çözüm bırakılmadığı için greve gittiklerini belirtti. Şanlı, “Çok düşük olan tekliflerimizi yani, bin 680 olan maaşın bin 800’lere çekilmesini istiyoruz. İstediğimiz talepler insancıl taleplerdir. Zamlara hiç girmiyoruz. Yüzdelik olarak bir değerlendirme yapmayacağız. Çünkü yanıltıcı olabilir. Bunlar yaşanabilecek rakamlar değil aslında ama en azından insanca haklı gördüğümüz taleplerdir.  Biz grevden yana değiliz. Çözüm bırakılmadığı için greve doğru gidiyoruz. Anayasa bize kanunda yetki verdiyse bunu kullanırız. Kimse yüksek hakemlere başka yerlere başvurmasın. Aksi bir tutum çıkarsa bizim artık kaybedecek bir şeyimiz yok. Aylarca bu işin masa başında bitirilmesi için uğraşıyoruz.  Bunun sorumlusu bizler değiliz” diye konuştu.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET TALEP EDİYORUZ

Şanlı, çağrılarına yanıt alamadıkları ve yeni tekliflerle gelinmediği sürece 2 Temmuz’da bir günlük iş bırakma eylemi ile grev öncesi son uyarıyı yapacaklarını belirtti. Şanlı, “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde maaşa yapılan zamla ikramiye ve sosyal haklara yapılacak artışlar ayrı kalemlerde değerlendirilir. Bugün yapılan ise aylık net maaşla birlikte yardımlar ve ikramiye yıllık olarak toplanıp aylara bölünerek çıkan rakamlarla kamuoyu yanıltılmaktadır. Büyükşehir belediyesi ve çevre belediyeler içinde en düşük maaş ve sosyal yardımlar İZENERJİ işçilerine ödenmektedir. Büyükşehir belediyesinin işçi ve emekçiler için uyguladığı bu ücret politikası terk edilmediği sürece iş barışı sağlanamaz. Eşit işe eşit ücret talep ediyoruz. Toplu iş sözleşmesinin masa başında çözülmesi için kabul edebileceğimiz teklifler gelmelidir. İstediğimiz insanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal yardımlardır. Gelin uzlaşabileceğimiz önerilerle bu sözleşmeyi masada bitirelim. Artık bizler büyükşehir belediyesinde sözleşmeleri davul ve halaylara kutlamak istiyoruz. Çağrımıza yanıt alamaz ve yeni teklifler ile gelinmediği takdirde haklarımızı almak için greve gitmekten çekinmeyeceğiz. Son uyarıyı 2 Temmuz’da bir günlük iş bırakma eylemi ile yapacağız” ifadelerini kullandı.

2 Temmuz Perşembe Günü İZENERJİ iş bırakma eylemi kararı aldı. Aynı gün İZENERJİ’ye destek amacıyla Genel-İş ve DİSK’e bağlı tüm işçiler de iş bırakacak. Sadece ulaşımın aksamaması için bütün şoförler çalışacak. Sendika yine sonuç alamazsa grev başlayacak.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.