TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taş ocağına tepki

İzmir'in Selçuk İlçesi Gökçealan Mahallesi'nde açılmak istenen taş ocağı, yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2015 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Taş ocağına tepki

Selçuk'a 13 kilometre uzaklıktaki 320 hane, 977 nüfuslu Gökçealan Mahallesi'nde açılmak istenen taş ocağıyla ilgili 'ÇED raporuna gerek yoktur' kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Gökçealan Kalkınma Kooperatifi, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği ve 100 civarında köylünün açtığı davalar sürerken, tepkiler de dinmek bilmiyor. Taş ocağı açılması planlanan mevkinin Gökçealan'a çok yakın olması, üzüm bağları ve zeytinliklerin bulunduğu mahallede tedirginlik yarattı. Taş ocağının mahallede ekolojik dengeyi bozacağı, doğaya zarar vereceği iddiasıyla Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi tarafından yürüyüş düzenlendi. 'Taş Ocağına Karşı Doğa Yürüyüşü' adı altında düzenlenen yürüyüşe çevre il ve ilçelerden pek çok sivil toplum kuruluşu ve çevreci de destek verdi. Yürüyüşe yaklaşık bin kişi katıldı.

15 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ

'Talancılar değil doğa kazanacak', 'Gökçealan esnafı taş oacağı istemiyor', 'Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan grup, Gökçealan Meydanı'nda toplandı. Burada yapılan konuşmalarda, uzmanlar tarafından taş ocağının doğada yapacağı tahribata dikkat çekildi. Kalabalık daha sonra, iki koldan Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Zehra Taşdöven ve Şerif Görür'ün rehberliğinde taş ocağının yapılacağı alana yürüdü. Kolay rotada yapılan 15 kilometrelik yürüyüşün ardınan Gümüş Dağı'nın zirvesine ulaşan yürüyüş grupları, daha sonra tekrar Gökçealan'a döndü. Burada köylüler katılımcılara lokma ikramında bulundu. Hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından yürüyüşe katılanlar dağıldı. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.