TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP’den İzmir’de ‘Halk Forumu’

Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanlığı düzenlediği bir etkinlikle, İzmirli vatandaşlarla buluştu

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DSP’den İzmir’de ‘Halk Forumu’

NEŞE YAVUZ

DSP İzmir İl Başkanlığı tarafından Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, ‘halk forumu’ şeklinde gerçekleşti. Etkinliğe DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, İzmir milletvekili adayları ve partililer katıldı. Etkinlikte konuşma yapan DSP İl Başkanı Ramazan Solmaz olmaları gerektiği yerin meydanlar olduğunu belirterek, “Biz Sayın Ecevit’in doğum gününü halkla beraber burada kutlamak amacıyla düzenledik bu etkinliği. Rahmetli Ecevit’in simgesi olan mavi rengi üzerimizde taşıyoruz. Ayın 7’sinde herkes sandığa sıfır oyla girecek ve daha sonra orada oylarını kullanacak. Bizim iki ana hedefimiz var. Birincisi yüzde 10 barajını aşmak ikincisi de böylece memlekette oy oranımızı toparlayacak olmamız. Milletvekili adaylarımız da sağ olsunlar canla başla çalışıyorlar. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“TÜRKİYE BİR ÇİÇEK BAHÇESİ”

DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste ise, mitinglerin monolog şeklinde ilerlediğini ve daha interaktif şeyler yapmak için halk forumu tarzında bir şey geliştirdiklerini belirtti. İste, “Bugün Türkiye’de yeni bir şey başlatmaya çalışıyoruz, inşallah Türkiye’deki siyaset anlayışını değiştireceğiz. Meydanlarda parti liderlerinin monolog yaptığını, bize bağırdığını çağırdığını gördük. Hep her şeyi onlar doğru biliyordu, bizler ise bir şey bilmiyorduk. Ama bir şeyi unuttuk bu ülkenin tarihi birçok medeniyeti barındırıyor. O medeniyetlerde olduğu gibi burada da Gezi Parkı’ndan sonra birçok şehirde, mahallede ve sokaklarda oluşturulan halk forumları demokrasinin sağlanması için yapılan çalışmalardı. Biz şöyle bir şey başlatmak istiyoruz, artık mitinglerde sadece liderler konuşmasın, halk da konuşsun halk da bizlere bir şeyler katsın istiyoruz.  Bugünkü amacımız da bu” ifadelerinde bulundu.

ECEVİT’İN ÖĞRETİLERİ TEMEL ALINIYOR

Onur İste, son zamanlarda Türkiye’ye 4 partili sistem dayatması yapılmaya çalışıldığını belirterek, “Türkiye dörtten büyüktür. Türkiye bu dört partinin renklerine sığamayacak kadar çok renkli bir çiçek bahçesidir. Bunlara kanmayalım. Eğer gerçekten kaçındığımız insanlara çare olabilseydi muhalefet bizler şu an bu durumda olmayacaktık. DSP Ecevit’in öğretilerini temel almak suretiyle yeni şeyler söyleyemeye çalışıyor. Partimizi yeniden kurumsallaştırıyoruz. Mutlu insan için yeniden DSP diyoruz” şeklinde konuştu.

“YOLUMUZA DEVAM EDERİZ”

İzmir 2. Bölge 1. sıra Adayı Selçuk Karakülçe ise yaratılmak istenen atmosferin “Ya yeni bir yol bulacaksınız, ya da yeni bir yol açacaksınız” ifadesi olduğunu söyledi. Karakülçe, “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu atmosferden, ülkemizi bekleyen gelecekten son derece endişeliyiz. Bizler kendi inandığımız ve geçmişten gelen birikimlerimizle yolumuza devam edebiliriz. DSP olarak biz açık ve seçik şunu çok iyi biliyoruz ki meclis öksüz kaldı. Bu yüzden bu ülkenin demokratik sol öğretilere ihtiyacı var. Ve şuna inanıyoruz ki bu seçim yüzde 10’luk barajın olacağı son seçim. Bir sonraki seçimde bu baraj yüzde 3’e düşecek. Bugün demokratik sol taban tüm Türkiye’de mevcut” dedi. Etkinlik daha sonra partililerin ve vatandaşın sorduğu sorularla ‘halk forumu’ formatında devam etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.