TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek yetkili sendika, Türk Sağlık Sen

Türk Sağlık Sen İzmir Şubeleri 2006 yılında almış oldukları yetkiyi 2015 yılında da yeniledi

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tek yetkili sendika, Türk Sağlık Sen

EMİNE YALÇIN- 2006 yılında almış oldukları yetkiyi 2015 yılında da yenileyen Türk Sağlık Sen İzmir Şubeleri, konu ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Türk Sağlık Sen İzmir Şubeleri adına basın açıklamasını yapan İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, her ne olursa olsun her kurum ve kuruluşun, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı işi doğru yapmaları gerekmekte olduğunu söyledi.

BAŞARIMIZA BAŞARI KATTIK

Basın açıklamasını yapan İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, 9 yıldır yetkili oldukları İzmir’de 10. yılda yetkili olduklarını açıklayarak, memur sendikacılığının öncüsü olan, ilkeli, kararlı, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü her türlü anlayışın önünde tutan sendikalarının çizgisinin bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğini öne sürdü. Doğruyol, “Bugüne dek ötekileştiren değil, birleştiren sendikacılık anlayışımızla, sorunlu sendika değil, sorumlu sendikacılık yaptık. İktidarın gücünü kullanmaya çalışarak AK Parti iktidarıyla ortaya çıkan her türlü tehdidi, vaadi, şantajı kendisinde hak gören sözde sendikacılara karşı yıllardır mücadelemiz devam etmektedir. İzmir İlimizde 2006 yılında almış olduğumuz yetkiyi, 2015 yılında da yenileyerek 9 yıldır devam eden başarımıza bir başarı daha kattık. İzmir ilinde bulunan şahsım ve diğer iki şube başkanımız Şenol Atıcı ve Yasemin Zengin’e, Yönetim Kurulu Üyelerimize, İş Yeri Temsilcilerimize ve her türlü etik dışı yöntemlerin başvurulduğu şu dönemde üye olarak bizlere destek veren üyelerimize desteklerinden dolayı minnettarız” dedi.

KURUMLARIN NE KADAR TARAFSIZ YÖNETİLDİĞİNE ÖRNEK

Her ne olursa olsun her kurum ve kuruluşun, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı işi doğru yapmaları gerekmekte olduğuna dikkat çeken Doğruyol, “Bu yıl itibarıyla İzmir ilimizde toplam üye sayıları Türk Sağlık Sen 7944, Sağlık Sen 6809, SES 3877, Genel Sağlık İş 632, Demokratik Sağlık Sen 289, Ufuk Sağlık Sen 143 ve Birlik Dayanışma 112’dir. 663 Sayılı KHK ile sözleşmeli olarak görev yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterleri, Genel Sekreter Yardımcıları, Uzmanlar, Hastane Yöneticileri, müdürlerinin hangi sendika olursa olsun, bir sendikaya üye olmaları, müdahil olmaları, personeller arasında idarecinin taraflı görünmesine, sebep olmakta ve çalışma huzuru bozulmaktadır. Kamu Hastaneler Birliği Güney Sekreterliği’nde 65 sözleşmeli idarecinin Kuzey Genel Sekreterliği’nde 100 sözleşmeli idarecinin sendikalara üye olması ve diğer sendikalara üye olan idareci sayısının Güney Genel Sekreterliği’nde sıfır, Kuzey Genel Sekreterliği’nde toplamda 3 kişiden ibaret olması kurumların ne kadar tarafsız yönetildiğine çarpıcı bir örnektir” şeklinde konuştu. Çalışanların siyasi görüşü, dili, dini, ırkı her ne olursa olsun tüm vatandaşların ötekileştirilmemesi gerektiğini ve hangi sendikanın nasıl bölücülük, hangisinin ayrımcılık yaptığının kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen Doğruyol, Türk Sağlık Sen olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da görevlerini en doğru şekilde yapmaya devam edeceklerini de ifade etti.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.