TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadalı Aslı’nın büyük başarısı

Kuşadalı 18 yaşındaki Aslı Alkış, 5033 metre yüksekliğindeki Kazbek Dağının zirvesine ulaşan en genç Türk bayan sporcu oldu

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 06:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kuşadalı Aslı’nın büyük başarısı

Kuşadası Dağcılık İhtisas Spor Kulübü üyesi 18 yaşındaki Aslı Alkış, Gürcistan’daki 5 bin 33 metre yüksekliğindeki Kazbek Dağı’nın zirvesine ulaşan en genç Türk bayan sporcu oldu. Aslı Alkış, geçtiğimiz yıl da Ağrı Dağının zirvesine ulaşan en genç Türk bayan unvanını kazanmıştı. Kuşadası Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen tırmanışta Alkış’a, Kuşadası Dağcılık Kulübü antrenörü Mustafa Aksoy eşlik etti.

“5 BİN 33 METRE YÜKSEKTE, ZİRVEDEYİZ”

Beş günlük tırmanışın gelecek için ilk adımlar olduğunu söyleyen Aslı Alkış, “Bu tırmanışı geçtiğimiz yıl planlamış, ancak hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bu yıl ise hem dağa gitme planları yapıyor, hem de üniversite sınavlarına hazırlanıyordum. Bursa Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümünü kazandığımı öğrendim ve daha fazla yerimde duramadım. Belediyemizin desteği ve sınavı kazanmanın verdiği büyük bir moral ve motivasyon ile Gürcistan’a gidip tırmanışa geçtik. 8 saatlik bir yürüyüşle 3 bin 700 metre yükseklikteki tarihi meteoroloji istasyonundaki kamp alnına vardık. Bir gün dinlenme ve aklimatizasyon antrenmanın ardından 2. gece saat on iki sularında uyanıp 02.15’te tırmanışa başladık. Son 100 metrelik alan, dik ve yıpratıcı olsa da sanırım vücudum bu yüksekliğe Ağrı tırmanışından dolayı daha rahat girmişti. Kendimi çok iyi hissetmenin ötesinde 5 bin 33 metre yüksekte, zirvedeyiz. Birkaç fotoğrafın ardından 4 saatlik yürüyüşle ana kampa ulaştık. Bu tırmanışta bana maddi ve manevi desteği için Aileme, Kuşadası Dağcılık Kulübü antrenörü Mustafa Aksoy’a teşekkür ediyorum” dedi.

KAYALI: BİZİ GURURLANDIRDI

Dağda açtıkları bayrakla Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ziyaret eden Alkış ve Aksoy, tırmanışlarını anlattı. Kendisine belediyenin yıllardır süren katkılaıyla nedeniyle teşekkür eden Aslı Alkış’ı tebrik eden Belediye Başkanı Özer Kayalı da “Başarınızın sürekli olmasını dilerim. Kazbek tırmanışınızın başarılı geçmesi bizi gururlandırdı. Dağın zirvesine ulaşan en genç bayan unvanı ile yetinmeyip, daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bizler de geçmiş yıllarda olduğu gibi belediye olarak her zaman destekçin olacağız” diye konuştu. (İHA/AYDIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.