TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

25. Dönem başladı

TBMM Genel Kurulunda 25. dönem başladı. Yemin töreninden önce İstiklal Marşı okundu. Geçiçi TBMM Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasının ardından ilk yemini Bursa Milletvekili Bennur Karaburun yaptı

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2015 09:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
25. Dönem başladı

TBMM Genel Kurulunda 25. dönem başladı. Yemin töreninden önce İstiklal Marşı okundu. Geçiçi TBMM Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasının ardından ilk yemini Bursa Milletvekili Bennur Karaburun yaptı. Bennur Karaburun'un ardından Adana'dan başlayarak milletvekilleri yemin etmeye başladı. 550 milletvekilinin yemini, her biri birer dakikadan hesaplandığında ve verilecek iftar molası düşünüldüğünde vekiller sahura kadar mesai yaptı.

İŞTE O ANT

Milletvekillerinin, Genel Kurul’da içtiği ant şöyle: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma, büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

HDP'DEN YEMİN TÖRENİ AÇIKLAMASI

HDP, bazı milletvekillerinin çeşitli nedenlerle yemin törenine katılamayacağını açıkladı. HDP'den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Muş Milletvekilimiz Sayın Ahmet Yıldırım Kayınpederinin vefatı, Adana Milletvekilimiz Sayın Rıdvan Turan geçirdiği operasyon ve Bitlis Milletvekilimiz Sayın Mizgin Irgat, annesi ve kız kardeşinin geçirdiği trafik kazası dolayısıyla yemin törenine katılamayacaklar. Sayın Yıldırım’a başsağlığı, tedavi görmekte olan milletvekilimiz Sayın Turan ve Sayın Irgat’ın yakınlarına acil şifalar diliyoruz. Milletvekillerimiz katıldıkları ilk Genel Kurul oturumunda yemin ederek yasama faaliyetlerine başlayacaklardır.” (İHA/DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.