TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hurma tezgahtaki yerini aldı

Ramazan ayının girmesine sayılı günler kala Ramazan alışverişi dolayısıyla pazarda hareketlilik yaşanmaya başlandı. Ramazan’ın vazgeçilmezi olan hurmalar da pazarlardaki tezgahlarda yerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2015 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hurma tezgahtaki yerini aldı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN- Üç ayların en hayırlısı olan Ramazan ayı geldi çattı. Ramazan'ın heyecanı ve coşkusu çarşıda ve pazarda yaşanmaya başlandı. ramazan'ın vazgeçilmezi olan hurmalar da pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladı. esnaflar her zamanki gibi eski Ramazan'ları arar olduk dese de Ramazan ayının manevi coşkusu ve iklimi insanları yavaş yavaş sarmaya başladı. 18 Haziran Perşembe günü ilk teravih namazı kılınacak ve ilk oruçlar tutulmak üzere vatandaşlar Ramazan ayının ilk sahuruna kalkacak. Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurma da her sene olduğu gibi bu senede iftar ve sahur sofralarındaki yerini almayı bekliyor.

“EN FAZLA İRAN VE TUNUS HURMASI GİDİYOR"

Kemeraltı'nda aktarlık yapan Ümit Kiyatçığ da en fazla giden malın en ucuz olan mallar olduğuna, hurmada da aynı durumun söz konusu olduğuna değinerek, “Tunus hurması ile İran hurması en fazla tutulan hurma çeşitleri arasında yer alıyor. En fazla ve en hızlı giden de doğal olarak onlar oluyor. Bu hurma çeşitlerini insanların alım gücüne daha yatkın olduğu için en fazla onları satıyoruz. Sonra sırasıyla Medine ondan sonra da Kudüs hurması geliyor. Bir de Hudri hurması var. O hurmanın da günde üç tane yendiği zaman insanın günlük gerekli olan gıdasını karşıladığına dair bilgilerimiz var. Eski zamanlarda sefere çıkarken bu hurmaların da yendiği rivayet edilmektedir. Hurmalar yetiştiği bölgelere göre farkı olabiliyor. Medine hurmadan bir tane yemeniz İran hurmadan 5 tane yemenize eşittir. Medine hurmanın kutsal topraklardan olmasından dolayı mıdır bilemiyorum ama çok güzel bir tadı vardır. Diğer hurmalara göre çok daha güzel bir tadı vardır. İşler bu aralar düşük seyrediyor. Eski Ramazan'lara göre çok güzel değil işlerimiz. Bazı insanlar da Ramazan'da alışveriş yapmayı tercih ediyor. Biz esnaflar olarak Ramazan'ın eski tadının kalmadığını düşünüyoruz. İnsanlarımız git gide Ramazan'ın manevi havasından ve ikliminden uzaklaşıyor. Bu da haliyle çarşı ve pazara da yansıyor" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.