TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeş renklerin buluşması

DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği), 26 Eylül’de düzenleyeceği etkinlik ile farkındalık yaratarak farklı kültürleri bir araya getiriyor

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 Kardeş renklerin buluşması

DİLEK BAKIRAKAYNAK

Birliğin kuruluş amacını her zaman vurgulayarak DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği) hakkında bilgi veren DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, 22 ilin birleşmesiyle kurulan birliğin din, dil, ırk gözetmeksizin farklı kültürleri bir araya getirdiklerini dile getirdi. 

 

BÜYÜK BULUŞMA

26 Eylül 2014 Cuma günü saat 19.30’da Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği) olarak ‘Kardeş renklerin buluşması’ adı altında düzenlenecek olan programa tüm İzmirli hemşerilerin davetli olduğunun altını çizen DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, “DAGAB olarak düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm İzmirli hemşerilerimizi bekliyoruz. Bu gecemizin amacı: Kardeş renklerin buluşması. Burada Doğulu, Güneydoğulu olsak da İzmir’de yaşıyoruz. İzmir’de yaşadığımız içinde bu programı düzenledik. Din, dil, ırk gözetmeksizin herkesi davet ettik. Gecemizde sürpriz sanatçılar olacak, hem Kürtçe hem Türkçe şarkılar söylenecek. Aynı zamanda çok önemli konuklar olacak. Bu yıl ilki düzenlenecek olan etkinlik tüm kültürleri bir araya toplayarak kaynaşma imkanı sağlayacak ve ilerleyen dönemler de de düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz” dedi.

GENEL MERKEZ HİZMETE GİRDİ

DAGAB’ın 2 şubesi olduğunu dile getiren Başkan Bayram, 2. şubelerini Gazi Bulvarı’nda hizmete sunduklarını belirterek, “Birinci şubemiz Kemeraltı’nda, ikincisini de Gazi Bulvarı’nda açtık. Resmi açılışını 26 Eylül’den sonra gerçekleştireceğimiz Genel Merkezimiz’in kapısı herkese açıktır, bizleri ziyaret edebilirler. DAGAB olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Aynı zamanda projeler üretenler varsa kapımızı çalarak bizimle paylaşabilirler. Birlik olarak amacımız sadece sıradan bir dernek olmak değil. Akademik çalışma, sosyal dernek bilincinin yaygınlaşmasını sağlamaya çalışmak. Önümüzdeki Ekim ayından sonra ana dilde eğitim kurslarına yer vereceğiz. Kürtçe, İngilizce ve  Arapça eğitim vermeye hazırlanıyoruz. Eğitimimiz ücretsiz olacak. 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilir ve 18 yaş altına ise aile rızası ile katılabilme imkanı sağlayacağız” şeklinde konuşarak Ege’de Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan ve ekibine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.