TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Travel Turkey İzmir

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılım geçtiğimiz yıllara göre daha fazla. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan fuarı sizler için gezdik

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2014 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Travel Turkey İzmir

DAVUT İPEK

Travel Turkey İzmir, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanından turizmcileri ve ülkemizin çeşitli yörelerini ağırlıyor. Özellikle turizm sektörüne dair çeşitli firmaları bir araya getiren fuarın bu yıl ki konuklarından biri olan Pineta Park Hotel’in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz şunları söyledi: “İzmir Travel Turkey’den son derece memnunuz. Çünkü turizm sektörünü bir araya getiren kapsamlı bir fuar bu. Otelimiz kendini kanıtlamış bir oteldir. Marmaris’te bulunan otelimiz müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarına devam etmektedir. Marmaris’in yeni müşteriler, yeni turistler kazanması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden Marmaris’te de gerekli çalışmaların yapılması lazım.”

KAYSERİ VE KAPADOKYA İÇ İÇE

Travel Turkey İzmir’de bir stant oldukça dikkat çekiyor. Kayseri standının Kapadokya esintileriyle tasarlanmasını gazetemize açıklayan Kayseri Valiliği’nden Soner Dağtekin, “Kapadokya’nın bir kısmı Kayseri’nin sınırları içerisinde yer alıyor. Bu yüzden biz de buradaki standımızı tasarlarken Kapadokya esintilerinden de faydalanmak istedik. Kapadokya’nın tarihi görüntüsü ve Kopuzbaşı Şelaleri ile harmanlayarak tasarladığımız bu stant, fuar ziyaretçilerinden oldukça ilgi görüyor. Bundan son derece memnunuz. Standımızın çeşitli mekanlarında fotoğraf çektirmek için sıraya girenler oluyor. Bu çok güzel bir şey. Fuar amacına ulaşıyor diyebiliriz. Ayrıca bizim Kayseri’de başlatmış olduğumuz bir uygulamamız var. Ondan da kısaca bahsetmek isterim. Uygulamamızın ismi Step to Kayseri. Bu uygulama ile şehrin tüm önemli noktalarına, tarihi mekanlarına, turistik beldelerine akıllı çipler yerleştirdik. Kayseri’nin neresinden geçerseniz bu çipler size geçtiğiniz yerdeki tarihi mekanla ilgili bilgileri cep telefonunuza gönderiyor. Böylece siz bir mekandan geçerken aynı zamanda oranın tarihi hakkında da geniş bir bilgiye sahip oluyorsunuz. Üstelik bu uygulama sadece Türkler için değil, yabancı turistler için de son derece büyük bir kolaylık sağlıyor. Çünkü uygulamamızda tüm dilleri destekleyen bir sistem mevcut. Step to Kayseri projemiz başarıya ulaşmış durumda ve şimdiye kadarki geri dönüşler çok olumlu” dedi.

DOĞADAN GELEN LEZZET

Fuarın bir diğer konuğu Yurtsever Özel firmasıydı. Mersin Silifke’den Travel Turkey İzmir’e katılan Yurtsever Özel standının yetkilisi Kemal Güngör şunları söyledi: “Bu fuara ikinci kere katılıyoruz. Standımıza gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Standımızda yöresel tatlarımızı sergiliyoruz ve misafirlerimize bunları tanıtıyoruz. Turşudan keçiboynuzuna, marmelattan Harnup kahvesine kadar çok sayıda yöresel zenginliklerimizi İzmir’de düzenlenen bu fuarda tanıtmaya çalışıyoruz. Bu fuara seneye de katılmayı düşünüyoruz. Misafirlerimizi standımızda ağırlamaktan da son derece memnunuz.”

DÜNYADA BİR‘İNCİ’

Fuara Kastamonu’dan da katılım vardı. Kastamonu’nun meşhur Tosya Pirincinin tanıtımı için İzmir’e gelen stant yetkilisi Hayati Yıldız şunları kaydetti: “Kastamonu’dan çeşitli bakliyat ürünlerini İzmir’e getirdik ve standımızda sergiliyoruz. Pirinç, bulgur, Taşköprü Sarımsağı, gibi tanınan ürünlerimizi misafirlerimize tanıtıyoruz. Özellikle pirinç ve sarımsağa ilgi oldukça büyük. Sarımsağımızın özelliği tek dişli olması. Ama tek dişi normalde beş diş olan bir baş sarımsağa eş değerdir. İzmir fuarında standımıza gösterilen ilgiden oldukça memnunuz.”

GÜLE DAİR NE VARSA

Fuarın konuklarından Platin Kozmetik, Isparta’dan gelen özel ürünlerle İzmirlileri gül kokusuna doyuruyor. Stant yetkilisi Nilgün Tanyeli şunları söyledi: “Travel Turkey İzmir fuarına ilk kez katılıyoruz. Isparta’dan gelen özel ürünleri burada tanıtıyoruz. Gül yağı, gül vazelini, gül parfümü, gül şampuanı, doğal gül sabunu, gül reçeli, gül lokumu, doğal gül suyu gibi ürünleri burada tanıtıyoruz. Müşterilerin ilgisinden memnunuz fakat fuara ilginin daha fazla olmasını bekliyordum. Buna rağmen ürünlerimizle ilgili olumlu geri dönüşler için misafirlerimize teşekkür ediyoruz.”

KOMŞU MANİSA DA BURADA

Travel Turkey İzmir fuarında komşu il Manisa da yerini almış durumda. Çeşitli tarihi mekanların, yöresel tatların sergilendiği ve çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği Manisa standına da ilgi oldukça büyük. Birbirinden renkli etkinliklerin düzenlendiği Manisa standı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuarın kapanış gününe kadar stanttaki etkinliklerine devam edecek olan Manisa, konuklarına çeşitli ikramlarda da bulunmayı ihmal etmiyor.

BATMAN KONUKLAR ARASINDA

Batman da bu sene Travel Turkey İzmir’de yerini alan konuk kentlerden bir tanesi. İzmir’e bin 520 kilometre uzaklıkta olan Batman’dan buraya kentlerini tanıtmak için gelen konuklar, Batman’ın tarihi mekanlarının, eserlerinin ve el işlerinin tanıtımını yapıyorlar. Batman Barajı’ndan Malabadi Köprüsü’ne, Kuryakos Manastırı’ndan Hasankeyf’e kadar birçok mekanın tanıtımım yapıldığı Batman standında Batman’daki konaklama yerleri ve ekonomik etkinlikleri hakkında da bilgiler veriliyor. Batman standı, Travel Turkey İzmir’de bu sene en çok ilgi gören stantlar arasında yer alıyor.

KASTAMONU’YA BİR BAKIŞ

Travel Turkey İzmir’de dikkat çeken bir diğer stant Kastamonu’ya ait. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın bir mesajıyla karşılandığı misafirler yine Başkan Babaş’ın “Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle” mesajıyla uğurlanıyor. Külliyelerinden saat kulesine, Kastamonu Kalesi’nden türbelere kadar birçok tarihi mekanın yer aldığı Kastamonu, standında bu eserlere ait bilgilendirme broşürlerine de yer veriyor. Kastamonu standında hükümet konağı tarzında tasarlanmış olan stant, fuara katılan misafirlerin de oldukça ilgisini çekiyor. Kastamonu da bu sene Travel Turkey İzmir’de en çok ziyaret edilen stantlar arasında bulunuyor.

YEŞİLLİĞİ İZMİR’E TAŞIDILAR

Travel Turkey İzmir’in renkli görüntüleri Rize standına da taşınmış durumda. Karadeniz’in yemyeşil doğasını İzmir’deki standına taşımayı başaran Rize, konuklarına birbirinden çeşitli görüntüler sunuyor. Yayla evlerindeki şark köşelerini andıran bir tasarım ve doğanın yeşilliğiyle iç içe girmiş olan doğal güzelliklerin sergilendiği Rize standı, gerçeğine yakın yeşil görünümüyle konuklara hoş dakikalar yaşatıyor. Tarihi mekanların ve yöresel tatların tanıtıldığı Rize standına ilgi oldukça fazla. Stant yetkilileri de gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti. Rize standı da misafirlerini Travel Turkey İzmir’in kapanış gününe kadar ağırlamaya devam edecek.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.