TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklılı çocuklar tarih öğreniyor

Bayraklı Belediyesi “Çocuklar İzmir tarihini öğreniyor” ismiyle yeni bir proje başlattı. Bu proje sayesinde çocuklar hem yaşadıkları kenti yakından tanıma fırsatı elde ediyor hem de keyifli dakikalar geçiriyor

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklılı çocuklar tarih öğreniyor

Bayraklı’da yaşayan çocuklar artık oturdukları ilçenin ve yaşadıkları kentin tarihini yakından biliyor. Bayraklı Belediyesi tarafından başlatılan “Çocuklar İzmir tarihini öğreniyor” projesi, çocuklar ve onların aileleri tarafından yoğun ilgi görüyor. 50 yıllık rehber Sara Pardo, çocuklara Yeşilova Höyüğü, Bayraklı - Smyrna-Tepekule ve Kadifekale’nin tarihini slayt gösterisi ve macera kurgusu eşliğinde anlatıyor. Çocuklara yaşadıkları kenti sevmeleri gerektiğini dile getiren Sara Pardo, “İzmir ve Bayraklı’nın sadece bu gününe değil tarihine ilişkin de farkındalık yaratmalıyız. Biliyorum ki size tarihimiz sevgiyle anlatılırsa siz bu bilgileri almaya hazırsınız” dedi.

KENT TARİHİNİN BİLİNMESİ GEREKİYOR

İzmir’in tarihi öneme sahip olduğunu hatırlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “İzmir’in tarihi dokularından biri de Bayraklı’da bulunan Smyrna oluşturuyor. İzmir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. 8000 bin yıllık bir tarihi var. Çocuklarımızda kent bilincini oluşturmak istiyorsak önce tarihimizi onlara aşılamalıyız. Başlattığımız bu proje sayesinde çocuklarımız yaşadıkları kentin tarihini yakından öğrenme fırsatı bulacak” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.