TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Senem’in mucizesi gerçek oldu

Henüz 10 yaşındayken Wilson (karaciğerde bakır birikmesi) hastalığı tanısı konulup, geçen yıl da karaciğer nakli kararı verilen Bursalı Senem Seven, üç aylık bekleyişin ardından geçen 8 Ocak'ta kadavradan bağış organla hayata tutundu

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Senem’in mucizesi gerçek oldu

Bursa'da ev kadını Fatma (40) ile inşaatçı Ali Seven'in (42) 3 çocuğunun ortancası olan Osmangazi İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Senem Seven'e, 6 yıl önce o güne kadar ailesinden herhangi birinde görülmemiş olan Wilson hastalığı tanısı konuldu. Gribal enfeksiyon belirtileriyle başvurduğu hastanede özellikle ellerinin alev alev yandığından şikayetçi olan Senem'e çeşitli tetkikler yapıldı. Bu şikayetleri sürerken karnı da şişen Senem'in tüm organlarına bakıldı. Wilson hastalığının etkilemesi beklenen organlarında herhangi bir hasar görülmemesi doktorları sevindirirken, genç kız yıllarca ilaç tedavisi gördü. Ancak 6 yılın sonunda karaciğerinin dayanacak gücü kalmadı, geçen yıl nakil kararı alındı. 12 Ocak 1999 doğumlu olan Senem, hemşire ablalarının sürpriziyle, 17 yaş gününü hastanede kutladı.

ANNE VE BABA VERİCİ OLAMADI

Yaklaşık 3 ay önce nakil için İzmir Kent Hastanesi'ne başvuran Senem Seven'in anne ve babası canlı verici adayı oldu. Baba daha ilk tetkiklerde devre dışı kalırken, donör adayı olan annesinde de başka sorunlar çıktı. Büyük üzüntü yaşayan anne ve baba, bu gerçeği kızlarından saklamaya çalışırken, Senem'in adı kadavra bekleme listesine yazıldı. Genç kızlığa adım attığı dönemde okuluna ara vermek zorunda kalan, tedavi ve kontroller için bir ayağı hastanede olan Senem kendi deyişiyle ‘mucize' yaşadı.

KADAVRADAN BAĞIŞ GELDİ

8 Ocak'ta İzmir'den gelen müjde ile soluğu Kent Hastanesi'nde alan genç kıza, kadavra bağışla gelen karaciğer nakledildi. Nazilli'de beyin ölümü gerçekleşen bir kadının bağışlanan karaciğeri Doç.Dr. Murat Kılıç ve Doç.Dr. Murat Zeytunlu başkanlığındaki ekip tarafından Senem'e nakledilirken, operasyon sonrası genç kız yoğun bakıma alındı.  Başarılı geçen operasyonun ardından Senem Seven, servisteki odasına alınırken, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı.

HEMŞİRELERDEN DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Doğum gününü 12 Ocak olduğunu öğrenen hemşireler genç kıza sürpriz yaptı. Üzeri mum ve maytapla süslü doğum günü pastası sürpriziyle şaşıran Senem'in şaşkınlığı, karşısında ameliyatı gerçekleştiren doktorlarını ve hemşireleri görünce iyice arttı. Pastadaki mumları hem yeni hayatındaki ilk doğum günü hem de 17’nci yaşı için üfleyen Senem, duygularını şöyle dile getirdi: “10 yaşındayken önce ellerim yandı, karnım davul gibi şişti. Hastaneye gittim, acil yatış yaptılar. Karaciğerin su toplamış, bakır yüksekliği var, dediler. Hastanede yattım, çıktım 5-6 sene tedavi gördüm. Bir süre önce nakil olmam gerektiğini söylediler. Kent Hastanesi'ne başvurduk. ‘Neden benim başıma geldi' diyordum, üzülüyordum. Okula gidemez oldum, arkadaşlarımla birlikte olamıyordum. Annem ve babam da verici olamıyordu bana, biliyordum. Artık bitti, birkaç sene başka hastalar gibi karaciğer bekleyeceğim dedim. Beni çok zor günlerin beklediğini düşünüyordum. Allah'a şükür mucize oldu. 2015 bana çok güzel geldi. Üç ay içinde karaciğer bulunduğu haberi geldi. Gece yarısı aradılar, hemen yola çıktık. Gelir gelmez ameliyata aldılar, çok şükür gayet iyiyim. Onlar olmasa bu kadar iyi olamazdım. Doğum günüm bugün. Sürprize çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Hastanede geçecek doğum günüm diyordum. Beklemiyordum çok şaşırdım. Bu yeni hayatımdaki ilk doğum günüm. Hayatımın ileriki günlerinde hep hatırlayacağım, en çok sevindiğim, hiç unutmayacağım doğum günüm oldu."

“KIZIMIZA ‘CANLI VERİCİN KALMADI' DİYEMEDİK”

Senem Seven'in anne ve babası, kızlarında ailelerinde bugüne kadar hiç kimsede görülmeyen bir hastalık tanısı konulduğunu söyledi. Baba Ali Seven şöyle konuştu: “Şu an mutluluktan ne yapacağımızı bilemiyoruz. Başvurduğumuzda anne baba olarak uygun olmadığınızı öğrendiğinizde eliniz kolunuz bağlı kalıyor. Çaresiz kalınca üzülüyor insan. Kimse kimsenin ne çektiğini bilemez. Kısa zamanda kadavraya başvurup çıkması için dua ediyoruz, veren kişinin ailesi için tabii çok üzülüyoruz, onlara çok teşekkür ediyoruz."

Anne Fatma Seven de, “Ben donör olacaktım. Ancak sonra bazı sorunlar çıktı, uygun görülmedim. Kızıma bunu söyleyemedim. Benim verici olamayacağımı bilsin istemiyordum. Bağış bir mucize oldu. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşıyoruz" dedi.

“ŞANSLI BİR HASTAMIZ”

İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Doç.Dr. Murat Kılıç, Senem Seven'in sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Senem'in Wilson hastalığı çocukluk çağında karaciğer sirozu ve yetmezliği sebeplerinden birisi. Senem'in 6 yıldır hastalığı vardı. Kadavra bekleme listesindeydi. Senem'in vericisi yoktu, şanslı bir hastamız. Çok uygun bir organ çıkınca nakil için çağırdık. Sonucu iyi oldu. Bugün servisteki hemşire arkadaşlar doğum günü olduğunu fark etmiş. 16 yaşını bitirdi hastamız. Yeni karaciğeriyle de ilk doğum günü oldu." (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.